Aramızda kaçımız sporla ilgileniyor pek bir fikrim yok açıkcası. Ama ben bile bu başlığı açmak için bu kadar geç kaldıysam pek de ilgilenen yok sanırım. Neyse sonunda açıyorum başlığı ben
2008 'Yaz' Olimpiyat Oyunları 8-24 Ağustos arası Pekin'de yapılacak. Yani dün başladı. Harika bir açılış töreniyle... Ben havai fişekler bölümüne bittim... tabii olimpiyat ateşinin yakılmasını atlıyamam
Yarışma saatleri ülkemiz saatiyle biraz ters bir saate denk geliyor. Mesela ben yüzme yarışmalarını izlemek için bu sabah 4.00'da kalkmayı planlıyorum Fakat Amerika yine yapacağını yapmış Ülkesinde uygun saatlere denk gelsin diye ilgili yerlere baya büyük miktarda para ödeyerek yarışmaların saatlerini değiştirmiş Ne bencillik Adama parayı basmış, istediğini yaptırmış valla. Amerika dışındaki ülkelerin sporcuları pek memnun değiller. Paranın sporu da yönettiğini söylüyorlar. Öyle ki bugünkü bayanlar voleybol maçlarından sonuncusu Çin saatiyle 24.00'da ancak bitmiştir. Sporcuların kötü etkilendiğini düşünüyorum ben.
Sporcuları kötü etkileyen bir konu daha var ki, Çin'deki hava kirliliği. Bildiğiniz gibi nüfusu baya kalabalık ve baştaki yöneticilerin tutumlarından dolayı tüketici bir toplum haline de geldiler. Fabrikalar, taşıtlar fln... 2001 yılından beri Çin, olimpiyatları düzenlemeye hak kazandığından beri havayı temizlemek için milyonlarda dolar para harcamış. Ama şu anki hava kirliliği normalde olması gerekenden 5-6 kat fazla. Sonra yaz mevsimi olması nedeniyle hava sıcaklığı elbette fazla ama nem oranı da çok yüksek. Mesela bugün %92 civarındaydı, ve bisiklette yol yarışına katılan sporcular, bugün, 6 saat süren yarış boyunca normalde olması gerekenden kat kat daha fazla yoruldular. Yani bu durum da sporcuları baya kötü etkiliyor. Bunlar dışında her şey çok güzel diyebilirim. Organizasyon harika
Neyse ülkemizin durumuyla ilgili birkaç not:
En büyük olimpiyat altını beklentimizdi belki de Halil Mutlu, ama ne yazık ki olimpiyatlara katılamıyor. Galiba sakatlık yüzünden.Eğer katılsaydı ve altını alsaydı halter dünyasında rekor kıracaktı.Kötü oldu..
Yüzmede de yaşanan bir ilk.14 yaşındaki Ediz Yıldırımer Türkiye'den olimpiyatlara katılan en genç isim oldu.Galiba dünya genelinde de en genç 3. isim olmuş.Çok güzel bir başarı.
Neyse şimdi de ne kadar kötü durumda olduğumuzun örneklerini veriyim.
1.2004 Atina olmpiyatlarından 10 madalya ile dönmüştük ve şimdi de camiadan bazı kişilşer 10 nadalya ile dönüşümüzün bile çok iyi olucağını söylüyor.Hiç mi ilerleme olmaz yaa, evet olmaz tabi. Çünkü baksanıza Çinliler 2004'ten sonra madalya alabilecekleri 120 spor dalını belirlemişler ve şimdi Amerika onlardan korkuyor çünkü en azla madalya kazanan ülke olabilirler.
2.Macaristan sadece yüzmede 68 sporcu ile katılıyormuş.Bizim toplam kafile ise 68.
Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum. _________________
Spoiler:
Lovel~chan'im bu hediyeyi düşündüğün için, Flame-chan'im sen de o güzel ellerinle hazırladığın için çok teşekkür ederim Arigatou ^^
Evet oLimpiyat harika oLacak Bütün sporcuLarımıza basarıLar diLiyorum Ayrıca RAFAEL NADAL 'da katıLacak çok mutLuyum Umarım Federer'i yine devirir _________________ tweety <3 kyo_kusanagi
Spoiler:
A$KıM Kyo'm Tesekkür Ederim
Nefret etmeye yeminli bedenleri, ovalarda çürümeye terk edilmiş; ruhları kanla lekelenmiş. Bağları kılıçla koparılmış. Karanlıkta yitip giden ruhları feryatta...
Açılışı çok güzeldi Bugün yüzme,voleybol,erkek jimnastik,bisiklet ne varsa izlemeye çalıştım,çok sevdiğimden değil gerçi ama sıkıldığımdan evde Asıl beklediğim atletizm bakalım daha var onlara.Bende sporcularımıza burdan başarılar dilyorum,şimdiden bir gümüş madalyayı aldık zaten
Benim şu anki en büyük favorim Micheal Phelps Bakalım hangi madalyaları toplayıp götürecek Rekor kırabilecek mi bu konuda, acayip merak ediyorum. Bugün sadece elemeler vardı ama adam yine rekor kıra kıra birinci oldu _________________
Spoiler:
Lovel~chan'im bu hediyeyi düşündüğün için, Flame-chan'im sen de o güzel ellerinle hazırladığın için çok teşekkür ederim Arigatou ^^
Benim NadaL işte NadaL NadaL en sevdiqim spor Tennis Favori bir numaraLı sporcum NadaL'ım Umarım finaLde Federer'i yener _________________ tweety <3 kyo_kusanagi
Spoiler:
Nefret etmeye yeminli bedenleri, ovalarda çürümeye terk edilmiş; ruhları kanla lekelenmiş. Bağları kılıçla koparılmış. Karanlıkta yitip giden ruhları feryatta...
Başlık için çok teşekkürler sevgi, çok da güzel açıklamalar yapmışsın
Olimpiyatları izlemesi cidden zevkli oluyor. Benim sporla pek aram yoktur ama izlemeyi çok severim
Bayanlar halterde gümüş aldık. Altını çin kaptı
Keşke bizden katılım daha fazla olsaydı Tüm sporculara başarılar _________________
Evet oLimpiyat harika oLacak Bütün sporcuLarımıza basarıLar diLiyorum Ayrıca RAFAEL NADAL 'da katıLacak çok mutLuyum Umarım Federer'i yine devirir
tweety sprsin ya bnmde favorim tenis tabi rafael nadal o bnm geçiş törennde son anda gösterdiler aşkımı o kdr mutlu olamm herhalde btn ev nouo fln ddi.ahh nadal federeri yener o artk kart oldu pislik bayrağı o taşıdı zati 4ever NADAL _________________ http://www.venusforum.net/post155448.html#155448
ThE kİnG oF cLaY rAfAeL nAdAl
Evet oLimpiyat harika oLacak Bütün sporcuLarımıza basarıLar diLiyorum Ayrıca RAFAEL NADAL 'da katıLacak çok mutLuyum Umarım Federer'i yine devirir
tweety sprsin ya bnmde favorim tenis tabi rafael nadal o bnm geçiş törennde son anda gösterdiler aşkımı o kdr mutlu olamm herhalde btn ev nouo fln ddi.ahh nadal federeri yener o artk kart oldu pislik bayrağı o taşıdı zati 4ever NADAL
Kart fiLan ama haLa 1. numaraLı tenisçi Ama Rafa'mın yaşı daha küçük önünde daha çok zaman var ayrıca 1. nuamra oLmasına da çok kısa bir süre kaLdı qibi qörünüyor
Spoiler:
RAFA BENİM
_________________ tweety <3 kyo_kusanagi
Spoiler:
tweety sprsin ya bnmde favorim tenis tabi rafael nadal o bnm geçiş törennde son anda gösterdiler aşkımı o kdr mutlu olamm herhalde btn ev nouo fln ddi.ahh nadal federeri yener o artk kart oldu pislik bayrağı o taşıdı zati 4ever NADAL
Kart fiLan ama haLa 1. numaraLı tenisçi Ama Rafa'mın yaşı daha küçük önünde daha çok zaman var ayrıca 1. nuamra oLmasına da çok kısa bir süre kaLdı qibi qörünüyor
[spoiler] RAFA BENİM
Benim yaz olimpiyatlarındaki gözde sporlarım yüzme ve jimnastik Bu sabah, daha doğrusu sabahın körü kalktım ve izledim. Biraz geç kalkmışım sanırım Micheal'ın, nasıl rekor kırarak 1. olduğunu kaçırdım Ama sonrasında o anları birkaç kere daha görebildim Aslında yüzme için kalkmıştım ama sonrasında jimnastik de varmış Sabah sabah izlemek gibisi yok
Ha bir de bisiklet yarışlarına da merak sarmaya başladım Dün ve bugünküleri izledim. Bugünkü de hava koşulları bakımından zorluydu. Bütün yarış boyunca yağmur yağdı Allah'tan çok büyük kazalar olmadı, veya çok büyük şanssızlık olmadı da, yarışı bitirdiler. _________________
Spoiler:
10 Ağu 2008 13:06
sailormoonn
O Bir Yıldız!
Kayıt: 13 Tem 2007 Mesajlar: 1429 Ünvan: Prenses Puan: 2250
Bugün sabah erkek voleybol maçını izledim.Ne kadar güzeldi yaa hayatımda gördüğüm en güzel erkek voleybol maçıydı diyebilirim. _________________
sevgim arigatou *-*
10 Ağu 2008 14:36
zac_efron
Anime Fan
açılış bi harikaydı hele ateşin yakılması muhteşemdi *-* tüm sporcularımıza başarılar diliyorum keşke daha fazla katılımcımız olsaydı... _________________
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız