| |
| Yazar |
Mesaj |
SailorMarsReiChan

Efsane Üye

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1754 Ünvan: Prenses Puan: 6100
|
|
|
|
Ekim ayının 15'inde kutlanan 7-5-3 Festival'i (Shichi-go-san) ise , 7 ve 3 yaşına giren kız çocukları ile 5 yaşına basan erkek çocuklarına adanmıştır. Japonca’da shichi yedi, go beş, san üç anlamına gelir.
Çocuklar bu gün kendileri için özel hazırlanan kimonolarını giyerler ve festivallere bu geleneksel giysileri ile iştirak ederler. Bu kutlamalar Japonların belli bazı yaşlarda kötü şansın engellenebileceğine inanmalarından dolayı yapılmaktadır. İnançlarına göre çocuklar 7 yaşına kadar formasyonlarını tamamlayamazlar.
Bu Japon ailelerinde oldukça önemli bir gündür, bugünde yerel tapınağa gidilir orada onların sağlık ve mutlulukları için dua edilir. Bundan sonra genelde hatıra fotoğrafı çektirmeye profesyonel bir fotoğrafçıya gidilir ve çekilen resim genelde evlerde girişe konulur.
Çocuklar açısından bakıldığında ise unutulmaz bir anı olarak kalır. Özellikle resim çektirilirken sadece geleneksel kıyafetler değil, çeşit çeşit kıyafetler giydirilir. Kızlar prenses, balerin vb erkekler ise kovboy, samurai vb gibi.
Birde sağdaki resimdeki çocukların elinde görünen içinde kırmızı ve beyaz renklerde çubuk şeklinde şeker bulunan Chitose-ame torbaları da ayrı bir neşe kaynağıdır. Bundan alan çocuğun bin sene mutlu olacağına inanılır.
|
 |
miya
Venus Fan

Kayıt: 08 Hzr 2007 Mesajlar: 685 Ünvan: Prenses Puan: 2900
|
|
|
|
neden NANAGOSAN değil XD nana da 7 demek değil mi O.o nanayı beğenmiyor musunuzz xp ( ) _________________
 |
|
 |
|
 |
NANA

Vazgeçilmez Üye

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 539 Ünvan: Prenses Puan: 1745 Nerden: Japonya
|
|
|
|
Ben burayı yeni görüyorum kör ben
Nana-go-san olmamasının sebebi shichi'nin yedi şanslı tanrı anlamına gelmesi ve yazdığı gibide o yaş civarlarında ki çocukların kötü şansının engellenebileceğine inanmalarından dolayı shichi diyorlar. XD
Kınıyorum sizi niye beni kullanmıyosunuz Puahahah  _________________
 |
|
 |
|
 |
Moonlight Princess

Aşk'ın Koruyucusu

Kayıt: 11 Eyl 2007 Mesajlar: 1214 Ünvan: Prenses Nerden: Ay Krallığı
|
|
|
|
he hhe cocuklar cok sevimli görünüyoo _________________
 |
|
 |
|
04 Şub 2008 23:13 |
|
 |
Prenses Serenetty

Efsane Üye

Kayıt: 10 Şub 2008 Mesajlar: 1774 Ünvan: Prenses Puan: 1250
|
|
|
|
Aynen çok tatlılar
ANAAA bizeim böyle bir törenimiz olmadı şimcik şanssızmıyız  _________________ Bu İmza ve Avatar İçin kendime teşekkürler
How can you see into my eyes... |
|
 |
|
 |
*Gold_Heart*

Efsane Üye

Kayıt: 04 Eyl 2007 Mesajlar: 2164 Ünvan: Savaşçı Prenses Puan: 3305
|
|
|
|
resimdeki çocuklar çok sevimli çıkmışlar  _________________
Çok teşekkürler usa-chan *-*
bu müthiş hediye için jeanne*me sonsuz teşekkürler *-*
süpersin sweet-chanim *-* |
|
 |
|
24 Tem 2008 20:38 |
|
 |
serenityendymion

Süper Üye

Kayıt: 08 Şub 2008 Mesajlar: 827 Ünvan: Prenses Puan: 1315 Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
çocuklar çok şirin görünüyor
3,7,5  _________________
kendime teşekkürler=)
|
|
 |
|
 |