| |
| Yazar |
Mesaj |
sailor light

Yeni Üye

|
|
|
|
Agatha Christie
Agatha Christie dünyanın en tanınmış polisiye romanları yazarıdır. Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kuran ve İncil) ile Shakespeare’dan sonra en çok satan yazardır.
Agatha Miller, İngiltere’nin Torquay şehrinde 15 Eylül 1890’da doğdu. 1914 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden Archibald Christie ile evlendi. 1928 yılında boşanan çiftin Rosalind adında bir kızları var.
Christie, yarım yüzyıla aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazdı. Ayrıca 25 Kasım 1952’de Londra’da perdelerini açan ve bugüne kadarki en uzun süreyle oynanan tiyatro eseri olan Fare Kapanı’nın da yer aldığı bir düzineden fazla oyuna imza attı.
Christie’nin 1920’de yayınlanan ilk kitabı "The Mysterious Affair Style" (Ölüm Sessiz Geldi), aynı zamanda meşhur kahramanı Belçikalı Dedektif Hercule Poirot’nun da yer aldığı ilk eseridir. Yazın dünyasının bilinen en ünlü karakterlerinden biri olan Hercule Poirot’yu yaratan Christie, bu kahramanını 33 romanı ve birçok kısa hikâyesinde kullandı. Bir diğer kahramanı ise kadın karakter Miss Jane Marple’dır. Miss Marple’ı 1930 yılında yazdığı "The Murder at the Vicarage" (Ölüm Çığlığı) adlı romanıyla okurlarına tanıttı. Her iki kahramanın da serüvenleri televizyon dizisi ve film oldu. 1974’de "Doğu Ekspresinde Cinayet", 1957’de "Witness for the Prosecution" (Beklenmeyen Şahit), 1978’de "Nil’de Ölüm" en başarılı olan filmlerindendir.
Agatha Christie ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet duygusal roman da yazdı. Aynı zamanda ikinci eşi Sir Max Mallowanile katıldığı arkeolojik kazılarla ilgili kitapları da vardır. 1971 yılında İngiltere’nin en yüksek onur unvanı olan "Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı" nişanını aldı. Agatha Christie 12 Ocak 1976’da hayata gözlerini kapadı.
Yazarın Kitapları ::
16.50 TRENİ
ACI KAHVE
BAĞDAT’A GELDİLER
BEKLENMEYEN MİSAFİR
BEŞ KÜÇÜK DOMUZ
BİLİNMEYEN HEDEF
BRİÇ MASASINDA CİNAYET
BÜYÜK DÖRTLER
CENAZEDEN SONRA
CESETLER MERDİVENİ
CİNAYET ALFABESİ
CİNAYET İLANI
CİNAYETLER KULÜBÜ
CİNAYETLER OTELİ
DERSİMİZ CİNAYET
DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET
ELMAYI YILAN ISIRDI
FARE KAPANI
FİLLER DE HATIRLAR
FRANKFURT YOLCUSU
IŞIKLAR SÖNÜNCE
İSKEMLEDE BEŞ CESET
KANATLARIN ÇAĞRISI
KÖŞKTEKİ ESRAR
LORD EDGWARE’I KİM ÖLDÜRDÜ?
MAVİ TRENİN ESRARI
N VEYA M?
NİL’DE ÖLÜM
NOEL’DE CİNAYET
ON KÜÇÜK ZENCİ
ÖLÜM BÜYÜSÜ
ÖLÜM ÇIĞLIĞI
ÖLÜM DİKEN ÜSTÜNDE
ÖLÜM MELEĞİ
ÖLÜM OYUNU
ÖLÜM SAATLERİ
ÖLÜMLE RANDEVU
ÖLÜMÜN TAM ZAMANI
PORSUK AĞACI CİNAYETİ
ROGER ACKROYD CİNAYETİ
SIFIRA DOĞRU
SONUNCU KURBAN
ŞAMPANYADAKİ ZEHİR
UYUYAN ÖLÜM
ÜÇ PERDELİK CİNAYET
ÜÇ YANLIŞ ÜÇ CESET
ÜÇÜNCÜ KIZ
VE PERDE İNDİ
ZEHİRİ KİM VERDİ
Web Sitesi : http://www.agathachristie.com |
|
 |
|
 |
tweety

Ay Fedaisi

|
|
|
|
7. sınıfa filan giderkenn " Doğu Ekspresinde Cinayeti" okumuştum. Çok etkiLenmiştim.(Okumanızı tavsiye ederim) Hoş bir kitaptı ama " CinayetLer Oteli" onun kadar ilgimi çekmemişti. Zaten o kitaptan sonrada bir daha Agatha Christie okumamaya başLadım. PayLAşım için teşeKkürLEr... _________________
tweety <3 kyo_kusanagi
Nefret etmeye yeminli bedenleri, ovalarda çürümeye terk edilmiş; ruhları kanla lekelenmiş. Bağları kılıçla koparılmış. Karanlıkta yitip giden ruhları feryatta...
<<< SeVenLer ÖleCek >>>
_BaSiLiSk_ |
|
 |
|
 |
sailor light

Yeni Üye

|
|
|
|
| bende daha yeni başladım ve ilk okuduğum kitabı Cinayetler Oteli.şu an okuyorum.başları baya bi sıkıcı.sonra sonra birazcıkda olsa ilginçleşiyor. |
|
 |
|
 |
usagimaniaa

Vazgeçilmez Üye

|
|
|
|
ben ölüm çığlığını okumustum güzel bi romandı ama on küçük zenciyi merak ediyorum çevremdekiler çok beğeniyo _________________
michiru'm bu harika hediye için cook tesekkürler*-*
GAZEROCK IS NOT DEAD
kyo ve usagimania'nın yarışıXD
|
|
 |
|
 |
marvelgirl

Otaku

|
|
|
|
| dersimiz cinayeti okumuştum.ilginçti. |
|
 |
|
19 Nis 2008 21:03 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
iyi bir yazar bence. kendisini severim ama fazla şaşırtmayı beceremiyor tahmin edilebilen türden şeyler çıkıyor genelde =) ama basit hikayeleri yok, yaratıcı bir kadın, sadece işte kolay anlaşılıyor olaylar =P _________________
 |
|
 |
|
 |
sailor maron

Üye

|
|
|
|
ya ben bu konuyu yani polisiyeyi sewenlere jean cristophé grangé'ı tavsiye ederim. agatha cristienin cinayet alfabesini okumuştumm o zamnalar hoşuma gitmişti ama şimdi çok sıradan geliyor. _________________
 |
|
 |
|
22 May 2008 17:09 |
|
 |
sln

Beni Görmeye Alışın

|
|
|
|
çok iyi bir yazar ve kitapları çok heyecan verici:) _________________
 |
|
 |
|
 |
sailor neptune

Efsane Üye

Kayıt: 15 Tem 2008 Mesajlar: 1775 Ünvan: Prenses Puan: 1700 Nerden: Tekirdağ
|
|
|
|
Bu kadının kitaplarına bayılıyorum yaa
Zaten içinde macera ve polisiye olan şeyler beni her zaman etkilemiştir.
Yazarın
On Küçük Zenci
Cesetler Merdiveni
Zehiri Kim Verdi
Üç yanlış Üç ceset
Fare Kapanı
Üçüncü Kız
Uyuyan Ölüm
Mavi Trenin Esrarı
Işıklar Sönünce
Kitaplarını Okudum
Fare Kapanı dışında diğerlerini tavsiye ederim çok güzellerdi _________________
michiru ellerine sağlık
Teşekkürler küçük-melek (Ahh matematikk...) |
|
 |
|
 |
usagimaniaa

Vazgeçilmez Üye

|
|
|
|
ya güzel romanları var ama artık basit gelio yani biraz daha merak uyandırmalı cinayet romanı bence _________________
michiru'm bu harika hediye için cook tesekkürler*-*
GAZEROCK IS NOT DEAD
kyo ve usagimania'nın yarışıXD
|
|
 |
|
 |
sailor neptune

Efsane Üye

Kayıt: 15 Tem 2008 Mesajlar: 1775 Ünvan: Prenses Puan: 1700 Nerden: Tekirdağ
|
|
|
|
Ya ne biliim ben de heyecan ve merak uyandırıolar
Henüz bu yıl okumaya başladım onun kitaplarını _________________
michiru ellerine sağlık
Teşekkürler küçük-melek (Ahh matematikk...) |
|
 |
|
 |
Sailormoon_ami

Aşk'ın Koruyucusu

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1260 Ünvan: Prenses Nerden: Ay Krallığı
|
|
|
|
Ben Agatha Chiristie'nin 7 kitabını okudum hepside birbirinden güzeldi.Zaten sevdiğim tek yazar diyebilirim,olayları muhteşem bir şekilde kurguluyor ve kitabın sonunda sizi şaşırtmayı biliyor,tek kelimeyle MUHTEŞEM.  _________________
çok teşekkür ederim SaILoRSuN
hotaru-chan Harikasın *-* |
|
 |
|
 |
sailor_stars

Vazgeçilmez Üye

|
|
|
|
ben çok sewerim.. özellikle kanatların çarısı süperdi. bide şeyi okudum.. Ve Perde İndi.. _________________
Watashi wa hitman tutor Reboooorn! |
|
 |
|
 |
deli_kiz

Sevgi'nin Koruyucusu

Kayıt: 04 Tem 2007 Mesajlar: 1163 Ünvan: Büyücü Prenses Puan: 1045
|
|
|
|
Polisiyede Stephen King adamım Agatha Christie kadınım diyebilirim =) en son Nil'de Ölüm'ü okudum _________________
 |
|
 |
|
16 Eyl 2008 10:01 |
|
 |
aysavaşçısı

Master Otaku

Kayıt: 09 Tem 2007 Mesajlar: 411 Ünvan: Prenses Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
| sailor maron yazmış: |
| ya ben bu konuyu yani polisiyeyi sewenlere jean cristophé grangé'ı tavsiye ederim. agatha cristienin cinayet alfabesini okumuştumm o zamnalar hoşuma gitmişti ama şimdi çok sıradan geliyor. |
eet gerçekten Grangé bi hArikaa nerden ne gelecek belli olmuo ve çok akıcı yazıo _________________
teşekkür ederim Sailormoon_ami=) |
|
 |
|
16 Eyl 2008 11:13 |
|
 |
|
|