Sailor Moon Forum
Death note
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Sailor Moon Forum Ana Sayfa -> Anime ve Manga

Yazar Mesaj
Flamesniper

Efsane Üye
Efsane Üye

Ünvan: Güzel Prenses

Death note Konu: (Belirtilmedi) Alıntıyla Cevap Gönder

bende ryuk u çok beğeniyorum light dan sonra en karizma adamım o Dil Çıkartıyor incecik belli küçücük burunlu Çok Mutlu Karışık

Avatar için teşekkürler Matrixsakini Gülücük Dağıtıyor
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 15 Mar 2008 14:02
Enma Ai

Anime Fan
Anime Fan

Ünvan: Prenses

Ben L diyorum başkada 1şey demiorum L öldükten sonra animenin sonunu zor getirdim yani o gidince 1anlamı kalmadı Üzgün ya da Ağlıyor Üzgün ya da Ağlıyor Üzgün ya da Ağlıyor

.::Devil May Cry::.
Don't look back don't regret.
Times falling out of these hands.
i'll let you leave me.
Call when you're back home cause i'll wait.
İndise his near.
Wherever you go whatever you see.
i'll give up life and i'll be your home.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 15 Mar 2008 14:21
MisaMisa

Beni Görmeye Alışın
Beni Görmeye Alışın

Kesinlikle katılıyorum Enma Ai Göz Kırpıyor L'siz Death Note izlenmiyor Üzgün ya da Ağlıyor
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 18 Mar 2008 15:12
qabrieLLe

Üye
Üye

Bol miktarda spoiler içeriğine sahip uzun bir DN konuşması, kusura bakmayın xD:

Death Note, her ne kadar kısıtlı bir anime bilgisine sahip olsam da üstüne bir anime daha bulamayacağımı düşündüğüm bir parça. Nedenini de düşündüm: Çizimleri ve renkleri harikaydı bence. Özellikle kırmızı ve mavinin ortaya çıktığı o sahneler, bir taneydi. Müzikleri, daha önce izlediğim bütün animelerinkilerden daha güzeldi, öyle ki Nightmare'in söylediği giriş parçasını -şaşılası bir şekilde üşenmeden- indirip, tekrar tekrar dinledim. Konusu desek; birden olağanüstü güçlere sahip olan zeki bir yeniyetmenin dünyadaki kötülüklere savaş açıp, polislerle yarış içine girmesi... Her ne kadar böyle söyleyince haksızlık ediyormuş gibi olsa da, olay bu evet. Bence asıl sırrı karakterlerinde gizliydi. Çünkü hemen hemen bütün karakterler beni kendisine hayran ettirdi içten içe.

İlk başta Light'ın harika olduğunu düşündüm. Yakışıklıydı, başarılıydı, çevresindekiler onu o olduğu için değil de neler yaptığı için sevse bile -bunun yüzünden anne ve babasına epey kızdığım olmuştur- ve onları küçümsese bile bunu belli etmiyordu. Death Note eline ilk geçtiğinde, şaka olarak algılasa bile evine getirmesini anlayabiliyordum. İlk önce anaokulundaki adamı öldürünce hafiften bir antipati duymaya başladım. Bahanesi 'kötülük' olsa bile en küçük bir ihtimal varken, hangi koşullarla o duruma geldiğini bilmeden bir hayatın üzerine bu kadar basitçe oynamak...sinir bozucuydu. Motorsikletliyi öldürdüğünde ise, o soğukkanlılığı etkileyiciydi. Adam şımarık bir pislikti, ben olsam, aynısını yapardım sanırım. Ama sonra, tanrıcılık oynaması, anne ve babasından kaynaklı bir kişilik bozukluğu olduğunu düşünmeme sebep oldu -Evet, psikolojik çözümlemeler için çocukluğa dönmek lazım sdf xD- Mütevazi olmak bir erdemdir ve kendine hakim olmayı öğretir. O kimdi ki insanları ölümüne yargılayabiliyordu. Vermediği canları almak ona verilmiş bir lanet olmalıydı. Bağışlanabilirdi. Yetenekli ve önemli biri olduğu empoze edilmişti kendisine, bu yüzden Death Note'u kullanmak zorunda hissediyor olmalıydı.

Ryuuk ile karşılaşması, whoa, süperdi. Ryuuk zaten allahın belası, bana bir sempatik geliyor ki >.< Sadece merak ediyor ve sıkılıyor, hiçbir şeyi umursamıyor zaten hiçbir şey ona ulaşamaz. Sanırım bu animede birinin yerine geçmemi önerseler bu Ryuuk olurdu. Yani olayların içinde olup yukardan seyretmek gibi bir şey. Ehm, neyse. Ryuuk'a karşı da soğukkanlılığını koruyabilmesi süperdi. Üstelik doğruluğuna inandığı şey uğruna her şeyi göze almıştı, kararlılığı etkileyiciydi. Ama Tanrı olmaya karar verişiyle, egosu beni yedi bitirdi. Benden öte de içimdeki sempatiyi.

L'ye ise önce öyle pek bir sempati duymadım. Kabız bir ciddiyet içinde olan isimsiz bir insan. Üstelik ilk planları da basitti gayet, o ilk çıkarımlarını pekala ben de yapabilirdim. L, geriye kalan, kaç kişiydi, 5 kişiyle tanışınca benim sempatimi kazandı. Pekala bütün işi kendisi yapabilirdi; bunun yerine insanca davrandı. Evet, benim nefret ettiğim sonradan oluşma Kira karakterinin aksine o insandı. Üstelik sıradan değildi, Light'ın aksine. Kendi farkını kendi yaratmıştı ki bu şekilde Light'ın sahip olmadığı bir artıyla başladı benim gözümde. Üstelik kendisine kıyasla analiz yetenekleri yerlerde sürünen bir grup insana karşı oldukça anlayışlı davrandı bence. Sonra, yine farklı davranıp kendini baş zanlının karşısında korunmasız bıraktı. Gidip dosdoğru onunla tanıştı.

GİT KAFASINA Bİ' TANE ÇAK!

Ölmeyi umursamıyordu, sadece yaklaştığını fark ettikçe kimin tarafından öldürüleceğinin onu hüzünledirdiğini fark etmişti. Eğer Kira'ysa bu bir problem çünkü benim tek arkadaşım gibisinden bir şey dediğinde, bunu ben bile beklemiyordum çünkü ciddiydi. Light'ın kendinden iyi olduğunun farkındaydı, onun kendisini öldüreceğini sezmişti fakat arkadaş olmayı tercih edeceği biri tarafından öldürülmek dokunmuştu. O yağmurun altında durduğu bölümde, bana uygun olmayan bir şekilde ağlayasım gelmişti. Light'ın onu öldürmeye ne kadar yaklaştığını anlayınca da ona önceden söyledi üzgün olduğunu. Çünkü ondan sonra gelenlerin onu öldüreceğini biliyordu. Mangasını okumadım, belki orda bu konuyla ilgili teorime uygun bir şey vardır ama diğerlerine bıraktığı ve Light tarafından okunmadan silinen mesaj muhtemelen onları N ve Mello hakkında uyarıyordu. En azından öyle olmasını umuyorum. Çünkü L'nin Light'tan eksiği duygularına yenik düşmesiydi, buna inanıyorum -_-" Son ana kadar Light'a güvenmedi ama güvenmek istedi.

Haklıydı da. Death Note bir lanetti. Bunu Light da egosuna yenik düşmemiş olsa kabullenirdi. Eğer böyle büyük bir güç eline geçmemiş olsaydı bu hale gelmezdi. Zaten denge denen olay burda işin içine giriyor. Güçler dengesi... Başaramayacağını ona gösteren bir güç unsuru olsa bu işe girişmezdi. Bir kez girdikten sonra da çıkamadı işin içinden.

L öldüğünde, bence Light kesinlikle üzüldü. Hatta Rem'i engelleme şansı olsa engellerdi. Sonra engellediği kişi kendi kendisi oldu, evet, ona nasıl biri olduğu için değer veren tek kişiyi kaybetmenin şokunu bastırıp zaferine odaklandı *what a bastard T_T*

Ben de ilk çıktıklarında Mello'yla Near'a gıcık oldum. Ama sonra resmen Near'ı bağrıma bastım, fahri L olarak Üzgün ya da Ağlıyor Benim en büyük hayalim L öldükten sonra -Dumbledore gibi- gelişen olayların yine ona bağlı olmasıydı. Yani her şeyi onun planlamış olmasıydı. Light N ile ilk konuştuğunda aklında beliren o kelepçeli resim, ahh, yerimde tepinesim geldi. Her ne kadar hafızasız Light'a bayılmış olsam da ondan sonra gelen Light'a binlerce kez saymıştım. Sadece ilk baştaki amacını yitirmekle kalmamıştı, soğukkanlılığı ve dikkati de yok olmuştu sanki. Sadece psikopatın teki gibi davranıyordu.

Yine de bence onda bile Misa'ya karşı bir yumuşama oluştu. Misa ilk çıktığında ona da binlerce kez saydığımı hatırlıyorum. Bu kadar salak biri nasıl olur da böyle büyük bir güce sahip olur yahu Çıldırmış Durumda Üstelik sırf görünüşü yüzünden... Sonradan fikrim değişti. Çok saftı ve aslında sırf sevdiği için her şeyi göze alan bir karakterdi. L'ye arkadaşlık teklif etmesi çok tatlıydı. Lanet olsun, L ile Light'ın dövüşmeleri bile tatlıydı. Ayrıca salak da değildi, sadece ve sadece saftı. Çocuk kalmıştı. Bu da onun kullanılmasını kolaylaştırıyordu. Rem ona aşık olmamıştı, onun bu saflığına ve içtenliğine hayran kalmıştı. Sonuçta bu ne shinigamiler arasında ne de insanlar arasında daha önce gördüğü bir şeydi. Üstelik Misa onda büyük ihtimalle çok sıcak davranmıştı. Ryuuk bile etkilenmişken Rem'in etkilenmediğini düşünemiyorum.

Bir de yan karakter özel ödülünü Naomi'ye vermek istiyorum. Şu FBI ajanının nişanlısına. O melankoli, o güvensizlik...

Neyse, çok konuştum.

DN'i seviyorum Madde

gabrielle vs. jocelyn
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 20 Mar 2008 21:34
rei

Ay Savaşçısı
Ay Savaşçısı

çok konuşmuşsun hakkaten ama iyi konuşmuşsun =)
açıkçası uzun süredir okuduğum en iyi yorumdu bu sayfada ^^''

ancak N hakkında söylediklerine katılamayacağım 0.o
L gibi oturuyor, L gibi giyiniyor, L gibi konuşuyor... Hayır istemiyorum bunu, dünyada L'nun bir benzeri daha olsun istemiyorum... O benim ilk gerçek aşkımdı yav, hala da aşığım sanki =) hala defalarca L'nun ilk ortaya çıktığı bölümü, Misa için Raitoyla kavga edişlerini, şeker çikolata yiyip kahvesinde yansımasını gördüğüm sahneleri defalarca izlerim...

ve 25. bölümü lanetli bölüm ilan ediyorum 0__o o gözlerini kapatışını hatırladıkça için bir tuhaf oluyor... o sandalyeden düşüşü... ahh eruu.. Kızmışa Benziyor

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 22 Mar 2008 09:21
qabrieLLe

Üye
Üye

LeLeLeeeeeeee xD xD Sırf onun yüzünden obez olabilirim hatta şeker komasından ölmek istiyorum, başaramadığı tek şeyi başarmak için Karışık L'yi sevme nedenlerimden biri de asla onun gibi olamayacak olmam olabilir. Ben herhalde Light gibi olurdum -ne korkunç Karışık Karışık

Yok, ben N'yi seviyordum çünkü küçük bi' avuntuydu. Gerçi kızla erkek, yetişkinle çocuk arasında bir yerde kalması sinir bozucu emme velakin, ayör, o L'nin intikamını aldı üstelik ona saygı duyuyordu Çıldırmış Durumda

Bir de aklıma şey gelip duruyor. Ben Watari'nin okulunda okusam ve L'nin mirasçısı olsam nasıl olurdum? Bi' kulağında kulaklıkla gezen Lightımsı herhalde Kahkaha Atıyor Yok, bende kroluk da var, çünkü asabiyim Şaşırmış Durumda Tanrım DN fanfictionı yazasım geliyor Düşünce Tutun beni konudan sapıyorum Madde

gabrielle vs. jocelyn
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 22 Mar 2008 11:40
jocelyn

Beni Görmeye Alışın
Beni Görmeye Alışın

Demek istediğim çoğu şeyi Gebi-chan söylemiş zaten ama kendimden bir şeyler eklemek istiyorum -Gebi ne diyeceğimi biliyor Çok Mutlu-

Ben Kira-L çarpışmasında Kira'yı tutuyordum ama bu değildi ki L'den nefret ediyorum. İkisi e öyle hamleler yapıyordu ki her geçen saniyede beni daha da şaşırtıyorlardı. Daha sonra Near, L'nin yerine geçti. L'in abur cubur tutkusu gibi oyuncak tutkusu, gülüşü, oturuşu, giyim tarzı... Nefret ettim Near'dan. İnsan "oricınıl" olur, kendi gibi olur. Son bölümlerde Near'ın yaptığını L yapsaydı aferin derdim çünkü başından sonuna kadar hak etti.

İşte, bu yüzden Near'dan nefret ediyorum, Erü'den değil.

edit
http://img70.imageshack.us/my.php?image=matsudaalternativedeathbt6.jpg

Alternatif Matsuda ölüm şekilleri.

Scenario 5'a bayıldım Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor (Naruto izleyenler anlayacaktır.)

jocelyn vs. gabrielle
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 29 Mar 2008 20:34
jingjing

Biri Beni Durdursun
Biri Beni Durdursun

joceln.. ayenn sana katılıyorum.. ben de Lden nefret etmiyordum hatta az da olsa seviyordum. çünkü o olmadan zevsiz olurdu death note. ama bu N ne öyle Neee?
Alıntı:
Yok, ben N'yi seviyordum çünkü küçük bi' avuntuydu. Gerçi kızla erkek, yetişkinle çocuk arasında bir yerde kalması sinir bozucu emme velakin, ayör, o L'nin intikamını aldı üstelik ona saygı duyuyordu

qabrielleden alıntı yaptımm

ben hala o N nin kız mı erkek mi olduğunu anlamadım. mello erkek. o da beni sinir etti.. çikolata yiyişi fln kendini bir b.k zannediyor.. raito son bölümdeki ölüm şeklinee öff hatırladıkça sinir oluyorum.-_-.. misa misa yı biz saak zannediyorduk ama zekiymiş kız .. raitonun yanında dura dura zekileşti kız =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 27 Nis 2008 18:46
gusbel_sitav

Ay Savaşçısı
Ay Savaşçısı

Çok meşhur bir anime

chibi_chibi_tr çook teşekkür ederim. Harikasın.. (benim ilk imzam)

Spoiler:

Ay Prensesi Usagi çok teşekkür ederim. Bayıldım buna.. Hayranlık Besliyor (İşte ikinci imzam)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 28 Nis 2008 22:41
maron nagoya

Master Otaku
Master Otaku

Death note Konu: Yanıt: Death note Alıntıyla Cevap Gönder

ben en kısa zamanda izlicemm

müthişsin Sailor Neptune'm
Spoiler:
muhteşem ötesisin Usaçağla

Spoiler:
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 22 May 2008 15:25
venüs prensesi

O Bir Yıldız!
O Bir Yıldız!

Ünvan: Savaşçı Prenses

süper bi anime herkase tavsiye ederim bende ligtçıyım ama jocelyne katılıyorum lden nefret etmiyorum hatta tam tersi çok şeker hareketleri var Gülücük Dağıtıyor ama lightın yeri ayrı tabi Çok Mutlu ağır abi Dil Çıkartıyor

harikasın matrixsakini*.*

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 22 May 2008 15:59
~mana~

Anime Fan
Anime Fan

Gabrielle-chan uzun zamandır böyle keyifli bir yorum okumamıştım, ağzına sağlık.Rei-chan belki bana inanmayacaksın ama şu sıralar nostalji olsun diye tekrra Death Note'u izliyorum ve galiba L'ya sempatim oluştuXD Evet inanılmaz ama gerçek Çıldırmış Durumda

Bir şey itiraf edeyim, Mello'yu ilk gördüğümde biraz tırsmıştım.Sanki peruk takmış L olarak kaşıma dikilmiş resmen, gibisinden oldumO__o

Misa, konusunda "Ayrıca salak da değildi, sadece ve sadece saftı. Çocuk kalmıştı. Bu da onun kullanılmasını kolaylaştırıyordu. Rem ona aşık olmamıştı, onun bu saflığına ve içtenliğine hayran kalmıştı. Sonuçta bu ne shinigamiler arasında ne de insanlar arasında daha önce gördüğü bir şeydi. Üstelik Misa onda büyük ihtimalle çok sıcak davranmıştı. Ryuuk bile etkilenmişken Rem'in etkilenmediğini düşünemiyorum. "

evet salak değildi dediğin gibi saftı;ama hayranlık kısmına pek katılamaycağım(bkz:shinigami öldürme yolları)

Bu arada şu meşhur shinigami kralını animede bir görebilseydik çok makbule geçerdi ya neyse Çok Mutlu

Bendne şimdilik bu kadar diyerek sahneden çekiliyorum Çok Mutlu
(NoT:Bunu okuyunca, Miya-chan'ın gözleri mi yaşarcak ne Çıldırmış Durumda )
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 23 May 2008 20:18
maron nagoya

Master Otaku
Master Otaku

türkçe altyazılsını buldum hemen birazdan ilk bölümü izlicem Hayranlık Besliyor

müthişsin Sailor Neptune'm
Spoiler:
muhteşem ötesisin Usaçağla

Spoiler:
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 24 May 2008 06:50
merkür prensesi

Aşk'ın Koruyucusu
Aşk'ın Koruyucusu

nihayet bugün bitirebildiğim ve neredeyse ağladığım anime T_T serinin başında kopkoyu bir Light fanıydım, bilenler bilir XD sonradan 180 derece döndüm, hem de ne dönüş o.O

başta şunu söyleyeyim ki L'in ölümünün beni bu kadar üzeceğini tahmin etmezdim o.O ölse de kurtulsak, ölse de kurtulsak deyip deyip durdum hep... ama olunca bi garip oluyor insan Çıldırmış Durumda daha 26. bölümden tamam bitti bu anime demiştim ama kurguların eskisi kadar iyi devam etmesi L'in yokluğunun açığını neredeyse kapattı... neredeyse diyorum çünkü L'in yeri bana göre tam anlamıyla doldurulamadı...

Light'ın ona güvenen herkesi 6 yıl boyunca parmağında oynatması şöyle dursun, asıl olay babasını bile bu işe karıştırarak Shinigami'nin gözlerini almaya ikna etmesi ve o ölürken bile üzüldüğü tek şeyin Mello'nun adının deftere yazılamamış olmasıydı ve taş kalpli kahramanımız ya da kendi deyimiyle "yeni dünyanın tanrısı" (geber >_<) sadece ve sadece hırsından ağlamıştı... ayrıca bi ara kardeşini öldürmeyi düşünmüştü ki düşüncesi bile ne kadar korkunçtur, kardeşim olmadığı halde bunu ben bile hissedebilirim...

ben nedense Near'ı sevdim, küçük olabilir ama ne demiş atalarımız akıl yaşta değil baştadır Dil Çıkartıyor ayrıca o zarlarla yaptığı inşaatları da çok seviyordum neden bilmem Çok Mutlu bi de strateji uğruna gökten para yağdırması... uvvvvvvv XD

ölümüne en sevindiğim kişi sanırım Takada oldu... kendini beğenmiş ukalanın tekiydi ve her ne kadar o kendini öyle görmese de Kira'ya güvenebilecek kadar aptaldı. ki bunda Light'ın şahane oyunculuğunun payı da çok büyük ya, neyse...

en sona değinecek olursak, Light'ın ölümüne hem sevindim hem de üzüldüm... defteri ilk bulduğunda neredeydi, dört bir yanında kurşun sıkılmış hala kaçmaya çalışırkenki hali nerede... ayrıca Matsuda'ya 2. kez saygı duydum. ilki Yotsuba grubuyla alakalı olan bilgileri almak için gösterdiği cesareteydi, ikincisi ve kuşkusuz çok daha büyüğü de Light'a sıktığı kurşunlara...

sonuç olarak L kazandı... Near veya bi başkası değil. asıl suçluyu ilk tahmin eden ve soruşturmaya onca bilgi katan insan L'di, Near'a devam etmek düştü... sonuçta L, bir hiç uğruna ölmedi =)

"Kaybettin, Yagami Raito..."

süper bir maceraydı, izlemeyen kesinlikle kalmasın derim =)

edit: jocelyn, verdiğin resme koptum XDXDXD bölümü izlerken benim aklımdan da bazı senaryolar geçti ama bunlar... XDXDXD

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 20 Tem 2008 18:03
venüs prensesi

O Bir Yıldız!
O Bir Yıldız!

Ünvan: Savaşçı Prenses

bu yorumlardan sonra izleme hızımı biraz arttırmaya karar verdim mümkün olursa tr olmazsa ing devam edeceğim...

raitom ölmez ölemez şimdiden ağlayasım geldi bu yüzden hemen izlemeliyim amy-chanı raitodan uzaklaştıracak kadar kötüük yapmış olamaz raito olamaz buna inanmak istiyorum

bir yanım izleme hep light taraftarı kal hiç soğuma ondan diyor ama merak eden yanım ağır basıyor araştırmalarımı hızlandırdım bakalım bende 180derece dönecekmiyim...

raitom lütfen yapma bunu bana yaT.T

harikasın matrixsakini*.*

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 21 Tem 2008 19:00
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Sailor Moon Forum Ana Sayfa -> Anime ve Manga Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Sonraki
13. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız