| |
| Yazar |
Mesaj |
rei

Ay Savaşçısı

|
Konu: Gerilla Bahçıvanlar |
|
|
|
Arkadaşlar, belki aranızda duyanınız vardır, Gerilla Bahçıvanların kim olduklarını. Eylemlerini gece, gizli bir şekilde yapıyorlar. Tohum bombaları, organik silahlar ve tırmıklarla silahlanmış durumdalar. Taktikleri anarşist, eğilimleri devrimci... Hedefleriyse sadece güzelleştirmek. İngiltere’de kendilerine “Gerilla Bahçıvanlar” adını takan bir grup, tüm dünya çapında taraftar ve eylemci topluyor. Kentlerdeki bakımsız bahçeleri güzelleştirmek için faaliyet gösteren “Gerilla Bahçıvanlar”, gözlerine kestirdikleri bahçeye geceleri operasyon düzenleyerek, ortamı tanınmayacak derecede güzelleştiriyorlar!
“Örgütün generali” diye tanımlanan 30 yaşındaki Richard Reynolds’ın internet sitesinde dünyanın dört bir yanından kayıtlı binlerce “gerilla” var. http://guerillagardening.org adresli internet sitesinde, “Gerilla Bahçıvanlar”ın dünya çapındaki eylemlerine ilişkin fotoğraflar da yer alıyor. Fotoğraflar arasında bahçelerin “eski ve yeni” halleri de var. Reynolds, “Gerilla Bahçıvanlık” isimli hareketinin el kitabında eylemlerini “başkasının toprağını yasadışı şekilde işlemek” diye tanımlıyor.
Yaptıklarından birkaçını göstermek gerekirse,
Önce:
Sonra
Sonra-Önce:
Ben internet sitelerini iyi bir araştırdım, ancak ne yazık ki Türkiye'de hiçkimse bu konuyla ilgilenmemiş. Ben de madem kimse başlatmamış, neden ben başlatmıyorum dedim ve Richard'a Türkiye için de bir forum açması için istekte bulundum^^ ,
Peki ya sizlerden var mı onları duyan, ya da Türkiyedeki çalışmalara katılmak isteyen? =) Varsa eğer, http://guerrillagardening.org/community/index.php adresini bir ziyaret edin, bir iki güne açılır türkiye bölümü ^^ _________________

En son rei tarafından 29 Ağu 2008 13:14 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
 |
|
 |
berenasan

Alışıyorum Galiba?

|
Konu: Yanıt: Gerilla Bahçıvanlar |
|
|
|
bu adamlar türkiyeye gelirse bizim bahçeye de uğrasınlar
şaka bir yana yaptıkları iş harika bir şey =)
elimden gelse ben de yardımcı olmayı isterdim
ama türkiyede neler olabileceğini şimdiden görebiliyorum
haneye tecavüzden 6 yıl hapis  _________________ Digimon Fan Sitesi ^^
 |
|
 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
ehehe o kadar ileri gideceklerini sanmıyorum xD
kim ne derse desin, o kadar ülkenin arasında türkiyeyi görememek beni çok üzdü.
ancak ne yazık ki çalışmalara katılcak kadar duyarlı insan bulmak kolay değil ^^'
yine de kimseyi bulamasam bile tek başıma da yapabilirim sanırım ^^ belki bir kaç arkadaşım da yardım eder, birileri mutlaka bulunur =) ama ne kadar çok o kadar iyi tabi xD _________________
 |
|
 |
|
 |
berenasan

Alışıyorum Galiba?

|
|
|
|
reichaan
ben seve seve katılırım valla ^^
ama ayrı yerlerdeyiz
olsun sen kurarsan antalya kolunu da ben idare ederim
sen yeter ki başlatalım de
bizim fakültenin bahçesine el atacam ilk önce şenliklerden sonra bahçe demeye şahit getirdiler ölmek istemiyorum diye adamlar kaçtı
şaka bir yana gerçekten böyle bir organizasyonda katılmayı çok isterim yetkililere buradan sesleniyorum  _________________ Digimon Fan Sitesi ^^
 |
|
 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
ehehe, yetkili diye bişey yok aslında pek
http://guerrillagardening.org/community/index.php burda türkiye açarlarsa ben bir kaç kişi daha buldum, onlar da ankarada ya da başka yerlerde çalışma üstlenecekler ^^
ben bugün yarın başlıyorum ankarayı yeşillendirmeye
sana da antalyayı verdim gitti :W
usa-ko bi gelsin ona da vericem, hacettepeden çiçek çalıp bana versin ehueh  _________________
 |
|
 |
|
 |
saprofit**

Beni Görmeye Alışın

|
|
|
|
özellikle bu eylemi karanlık basınca yapmalarına bayıldım!
bilmemkaç yıldızlı oteller için kıyı ormanlarının tek gecede talan edilebildiği ülkemizde sıradışı karşılanacaktır. hatta tek gecede duvarları saçma sapan duygularıyla leşe çevirenler veya propagandacılar gülüp dudak kıvırabilir pek tabii.
ama bireysel bir başkaldırı gibi, çok özendim gerçekten.
bir de mahalle sakinlerinin geçireceği şaşkınlık var tabii  _________________
mirror mirror, where's the crystal palace??
. |
|
 |
|
 |
Eternal Moon

Venüs Savaşçısı

Kayıt: 14 Tem 2007 Mesajlar: 1093 Ünvan: Prenses Puan: 2025 Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
ben de bu eylemi geceleri yapmalarına bayıldım *-* umarım türkiyede de başlatırsınız rei =) dikme işlerinden anlamam ama çiçek, tohum vb. yardımlarda bulunabilirim XD
betonlarla kaplanmış siyah-beyaz yerler görmektense gözlerimiz şenlensin çok daha iyi =) _________________
|
|
 |
|
29 Ağu 2008 17:59 |
|
 |
*Gold_Heart*

Efsane Üye

Kayıt: 04 Eyl 2007 Mesajlar: 1897 Ünvan: Savaşçı Prenses Puan: 2805
|
|
 |
|
29 Ağu 2008 18:15 |
|
 |
Kaptan

Venüs Savaşçısı

Kayıt: 12 Hzr 2007 Mesajlar: 1018 Ünvan: Prenses Puan: 745
|
|
|
|
süpeer bişey bu *-* antalyada bunu yapıcak gönüllü varmıdırki benden başka
edit:tekrar okudumda bere-chande antalyada sanırım neyse.. şimdiden 2 gönüllümüz var ^_^ _________________
Vampire Knight Forum ve Radyo'su açılmıştır.♪ ♪ ♪
Herkesi bekleriz =) |
|
 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
ooh çok iyi ^^
forumun böyle duyarlı kişilerle dolu olması çok güzel =) _________________
 |
|
 |
|
 |
Kaptan

Venüs Savaşçısı

Kayıt: 12 Hzr 2007 Mesajlar: 1018 Ünvan: Prenses Puan: 745
|
|
|
|
hobaa annemde katılmak istiyomuş xD forumdada annemi tanımayan kalmadı ee hadi arkadaşlar katılım yokmu daha
ben çevremdeki herkesle paylaştım bu konuyu ^^ güzel bişey _________________
Vampire Knight Forum ve Radyo'su açılmıştır.♪ ♪ ♪
Herkesi bekleriz =) |
|
 |
|
 |
Eternal Moon

Venüs Savaşçısı

Kayıt: 14 Tem 2007 Mesajlar: 1093 Ünvan: Prenses Puan: 2025 Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
bn bikaç arkadaşımla da görüştüm bu konuyu tahminimden de az kişi duyarlı çıktı.. bulduklarımda benim gibi tohum yardımı falan yapabilirlermiş.. böle 3-4 kişiyle olmaz ya =S forumda başka hiç mi yardım etmek isteyen katılmak isteyen yok ???? _________________
|
|
 |
|
16 Eyl 2008 13:46 |
|
 |
|
|
|