| |
| Yazar |
Mesaj |
Moonlight
Senshi

Kayıt: 08 Hzr 2007 Mesajlar: 304 Ünvan: Prenses Nerden: İstanbul
|
|
|
|
Güllerin mitolojisi; Yunan ve romen mitolojisinde güllerin anlamı sevgi, koruma ve yeniden doğuşun simgesidir. Mitlojide gül sevginin çiçeğidir ve gül yunanlılarda tanrıçadır. Yunanlılarda gül çiçeklerinin tanrıçası, çiçeklerin tanrıçası Aphrodite'in yardımıyla güle şarap rengini, parlaklık, sevinç, tatlı bir koku ve cazibe kattıklarını anlatır. Ve yaptıkları karışımı uzağa uçurur. Güneş tanrısı olan Apollo parlar, bundan dolayı gül doğar. Kırmızı güller ilk olarak Adonis'in kanından sıçrayan şey olarak varsayıldı, Aphrodite'nin aşığıdır aynı zamanda gül, sevgi için bir simge ölüm ve yeniden dirilme olmuştur. Gizli kalmak kaydıyla, gizlice, gizliliğin mührünün altında ifade eder.
Karakter ilişkileri: Endymion sailormoon serisinde dünyanın prensine verilen isimdir. Oda mitolojide her iki seride (manga ve animede) adlandırıldığı gibi serenity ile aşkı görülür. Onlar cennet ve dünyayı güneş ve ayı altın ile gümüşü birlikte temsil ederler. Kral ise çoğunlukla (Naokonun kraliyetle ilgili tüm hikayelerine göre) bir kılıç ve güneş ile temsil edilir.
Sailormoonda altın: sadece güneşten simgesel olarak bilinir ama ayrıca dünyanın gücünü ve parlaklığınıda ifade etmektedir. mamoru güneşin temsilcisi ve bazı zamanlarda dünyanın temsilcisi olarak gösterilir. Mangada mamorunun altın ile güneşi temsil ettiği söz edilir ayrıca usaginin de gümüş kristale hakimiyeti oldugu belirtilir. Elios ve mamoru ikiside dünyanın koruyucusudur. Ve ayı temsil eden güçlerin çogunlugu kadınsılığı simgeler.
Bir beyaz gül genç kızın masum sade duygularını ifade ettiği söylenir.Beyaz gül: saflığın ve masumiyetin, gizliliğin, akıllılığın ve özgürlüğün simgesidir.. Yine de, o da, ölüm için bir simge de olmuştur. Kırmızı ve beyaz gülün bir arada olması simyada çiftliliği gösterir. Sarı gül nostaljiyi ve anımsamayı göstermektedir. Siyah gül ölümün önceden gösterdiği söylenir. Çin kozmolojisinde siyah su elementinin öğe oldugu söylenir.Sailormoon'da Tsukikage Şovalyeleri bir beyaz gül fırlatır ve tuxedo kamen ise kırmızı gül (gelecekteki eşi usagiyi koruma amaçlıdır.. Tuxedo kamenin gülleri seride bir diriliş yenilenmenin temsilidir. O usagiye gümüş kristalde aşkı ile bir beden bir doğuş vermiştir. Siyah gül ilk sezonun sonunda Berly'nin mamoru tarafından kontrol edilişinin ve ölen dünyayı sembolize etmiştir.
(bu son kısım mitoloji ile ilgili değildir yani güller.. güllerin ifade ettiği simgesel özelliklerdir)
inceleme by ben _________________
Mike He Jun Xiang BLOG!!!
Asya Drama Blog Sayfası
Anime ve Manga Blog Sayfası |
|
 |
|
 |
~mana~

Anime Fan

|
|
|
|
Güzel inceleme olmuş ne diyeyim^^Mamoru'nun güllerini kim sevmiyor ki, o asi kırmızıyı^^ _________________
 |
|
 |
|
 |
usagiserenity

Venus Fan

|
|
|
|
Onlar mamoru'nun bir parçaları o kırmızı güller olmasa düşmanlar tam usagi'yi öldürecekken nasıl durdurabilirdi ki kikiki _________________
Bukiciğimin Hediyesi ^^ Ekmek Arası Çıtırcık Bukiciğim Yine Şahaserler Çıkardıı ^^
SaNa Bi ŞaRKı YaZDıM - SöYLeRSiN DiE
BeNi HiÇ uNuTMaMaNı iSTeDiM
SaNa Bi SöZ VeRDiM - YiNe GeLiRiM DiE
SeN GeLMeSeN BiLe BeN GeLiRDiM!!! |
|
 |
|
 |
sailormoooon

Efsane Üye

Kayıt: 08 Hzr 2007 Mesajlar: 1526 Ünvan: Prens Puan: 2715 Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
moonlight çok iyi açıklamışın bak bu sefer ismini doğru söyledim .Ben mamoru ve güllerini birbirine çok yakıştırıyorum.Kırmızı kırmızı mamorunun eline acayip yakışıyo.Heme tuxedo kamenken daha bi yakışıyo...  _________________
 |
|
 |
|
 |
Gece

Aşk'ın Koruyucusu

Kayıt: 08 Hzr 2007 Mesajlar: 1284 Ünvan: Prenses Puan: 2075
|
|
|
|
ewt mamorunun o kırmızı gülleri çok güzel adeta usagiyle mamorunun sevgisini simgelio  |
|
 |
|
09 Hzr 2007 13:37 |
|
 |
sln

Beni Görmeye Alışın

|
|
|
|
^^güzel inceleme cnm.güller gerçekten güzel:D _________________
 |
|
 |
|
 |
şokko

Geçiyordum Uğradım

|
|
|
|
mamuro+usagi=kırmızı gül _________________ Gerçek Sevgi En Büyük Erdemdir |
|
 |
|
10 Hzr 2007 11:05 |
|
 |
usagiserenity

Venus Fan

|
|
|
|
Formül harika güller olmasa mamorunun bir havası mı olurdu canavar tam usagiye saldıracakken gül yerine kendinimi atcaktı?güller onun karizmasını koruyor. _________________
Bukiciğimin Hediyesi ^^ Ekmek Arası Çıtırcık Bukiciğim Yine Şahaserler Çıkardıı ^^
SaNa Bi ŞaRKı YaZDıM - SöYLeRSiN DiE
BeNi HiÇ uNuTMaMaNı iSTeDiM
SaNa Bi SöZ VeRDiM - YiNe GeLiRiM DiE
SeN GeLMeSeN BiLe BeN GeLiRDiM!!! |
|
 |
|
 |
umi

Efsane Üye

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1940 Ünvan: Prenses Puan: 3800
|
|
|
|
açıklama çok güzel moonlight sağol
usagiserenity mamoru kendini mi atacaktın dedinya kafamda canlandırdım komik oluyor güller mamoruya karizma katıyor _________________
http://sakura-umi.deviantart.com
çok teşekkürler Integra.  |
|
 |
|
10 Hzr 2007 13:19 |
|
 |
dolunay_surat_usagi

Geçiyordum Uğradım

|
|
|
|
Evet ya, bitiyorum o kırmızı güllere... _________________ ...from a fallen angel...
..broken heart..
usagi |
|
 |
|
10 Hzr 2007 14:01 |
|
 |
Sailormoon_ami

Aşk'ın Koruyucusu

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1260 Ünvan: Prenses Nerden: Ay Krallığı
|
|
|
|
olay budur,ama o güllerden her gün bir tane de usagi'ye verseydi daha güzel olurdu,di mi? _________________
çok teşekkür ederim SaILoRSuN
hotaru-chan Harikasın *-* |
|
 |
|
 |
noxious_dru

Sailor Moon Fan

|
|
|
|
mamaru ve gülleri çok güzel ya
we hep mamarunun güllerinin usagiyi kurtarması da çok hoş bişi  |
|
 |
|
10 Hzr 2007 17:02 |
|
 |
simela

Geçiyordum Uğradım

|
|
|
|
o güllerden nefret ediorm!
kızlar o kadar uğraşıo yapamıolar gökten bi gül düşüo herşey halloluodu!
yusuf yusuf oluodum yaa! |
|
 |
|
10 Hzr 2007 18:37 |
|
 |
michiru_kaiou

Üye

|
|
|
|
bence durum öledeil...şöle ki kızlar güçlerinin tükendiği bir anda bir moral gibi bişey nitekim düşmanları mamoru deil kızlar bitiriyor.... _________________ derin suların savaşçısı |
|
 |
|
10 Hzr 2007 19:14 |
|
 |
SailorMarsReiChan

Efsane Üye

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1754 Ünvan: Prenses Puan: 6100
|
|
|
|
| usagiserenity yazmış: |
| Formül harika güller olmasa mamorunun bir havası mı olurdu canavar tam usagiye saldıracakken gül yerine kendinimi atcaktı?güller onun karizmasını koruyor. |
hehe vet güller yok mamoruda yok  _________________
Sailor Mars ♥ |
|
 |
|
 |
|
|