Sailor Moon Forum

Okyanusun Derinlikleri
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Sailor Moon Forum -> Dünya'nın Harikaları

Yazar Mesaj
Aquamarin

Efsane Üye
Efsane Üye

Ünvan: Prenses

Okyanusun Derinlikleri Konu: Okyanusun Derinlikleri Alıntıyla Cevap Gönder

Okyanusun Tanımı

Okyanuslar kıtaları birbirinden ayıran engin, açık denizlerdir1. Yeryüzünün yaklaşık üçte ikisini (%70) kaplarlar ve bu alanın yaklaşık yarısında su seviyesi 3000 metrenin üzerindedir.

Okyanus kelimesi Yunanca "nehir" anlamına gelen "Okeanos"'dan gelmektedir, Yunanlılar Cebelitarık Boğazı'ndan gelen güçlü akıntıyı fark etmişler ve bunun bir nehir olduğunu düşünmüşlerdir.

Dört milyar yıl önce Dünya yüzeyi suyun sıvı olarak kalmasına olanak tanımayacak kadar sıcaktı.Su,uzayda yok olmak üzere volkanik gazdaki buhar olarak püskürürdü. Yaklaşık 3.85 milyar yıl önce dünya soğuyarak içinde buharında yer aldığı bir volkanik gaz atmosferi oluşturdu.Daha sonra su yoğunlaşmaya başladı ve okyanuslar oluştu. Okyanusların oluşmasından bu yana yağmur toprağa düşmekte ve kayalardaki tuzu denizlere taşımaktadır.Bu nedenle deniz suyu tuzludur.ortalama olarak okyanus ağırlığının %2.9 unu tuz oluşturur.

Denize baktığımız, tekneyle açıldığımız veya yüzdüğümüz zaman suyun bir yüzeyi olduğunu biliriz. Ancak; okyanusların ortalama derinliği 5.000 metre civarındadır ve en derin okyanus çukuru 11.000 metreye ulaşır. Everest Tepesi, bu dip derinlikten daha kısadır (iki kilometreden daha fazla). Okyanusun üst birkaç metresi, tropikal bölgelerde 26 santigrat derece sıcaklığında olabilir. Isıyı, gün boyunca güneş ışığından alır ve geceleri atmosferi ısıtırlar. Okyanusun bu katmanı, atmosferin tamamından daha fazla ısı içerir.

Evet,okyanus budur arkadaşlar ama okyanusu asıl mükemmel yapan şey içinde barındırdığı canlılardır...O masmavi suyu aşın ve bakın gerçek gözlerinizle..Denizin derinliklerinde renkler,şekiller ve yaşam çok daha hareketli,çokda daha güzeldir buna inanın...

Okyanusun derinliklerinde daha önce hiç görmediğiniz mükemmel renkleri görebilir,inanılmaz olaylara şahit olabilirsiniz...Mesela mercanlar,resif...Harikulade bir görüntüdür bu..

Size yapay gibimi geldi?Hayır bunlar tamamen gerçek...
Bu inanılmaz renkler ve şekiller gizemlerini sürekli koruyorlar...Daha bilinmeyen milyonlarca deniz canlısı var ve bunlar daha yeni yeni ortaya çıkmaya başlıyorlar

Belkide derin denizlerin gizemini asla çözemeyeceğiz..Ama şu görüntüleri görmek bile insanın kendini iyi hissetmesini sağlıyor öyle değilmi?Su altı tamamiyle büyülü bir dünya.Hayallerimizin içinden çıkmış gibi..

Bu deniz yaratıkları sanki saklanıyorlar bizden..Güzelliklerinden utanıyorlar ve gizleniyorlar en kuytu köşelere...Ama bence seviyorlar onlar yanlızlıklarını..Yaşıyorlar onlar kendi hayal alemlerinde..

Bütün bu renkler,biçimler ve yaşam tarzlarından dolayı.. Bence bu dünyadaki en harika şeylerden biri deniz altındaki yaşamdır...Böyle bir şöleni ancak derin suların altında görebilirsiniz çünkü..Nadide ve özel bir şölendir bu...

Not:Okyanusun tanımı haricindeki yazılar benim tarafımdan yazılmışlardır ^^

En son Aquamarin tarafından 24 Şub 2008 18:05 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:00
USAGİ

Sevgi'nin Koruyucusu
Sevgi'nin Koruyucusu

Ünvan: Savaşçı Prenses

Okyanusun Derinlikleri Konu: Yanıt: Okyanusun Derinlikleri Alıntıyla Cevap Gönder

Deniz altıda ayrı bir büyüleyici dünya *.* şu görüntülere bak harika

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:04
sevgül

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Okyanusun Derinlikleri Konu: Yanıt: Okyanusun Derinlikleri Alıntıyla Cevap Gönder

çok güzel bilgiler
okyanusu severim
belgesellerde murheşem bilgiler veriliyor
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:04
Aquamarin

Efsane Üye
Efsane Üye

Beğenmenize ve benimle aynı duyguları paylaşmanıza sevindim ^^
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:06
merkür prensesi

Güzelliğin Savaşçısı
Güzelliğin Savaşçısı

çok etkileyiciler *.* 4. resim çok hoşuma gitti Hayranlık Besliyor

Spoiler:

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:06
Sevimli Hırsız

Sevgi'nin Koruyucusu
Sevgi'nin Koruyucusu

Ayyy sırf bu deniz derinliklerini görmek için bazen BELGESEL kanalalrıdan başka bişey izlemiyorum Hayranlık Besliyor

Full Moon wo Sagashite FaN Site

Kamikaze Kaitou Jeanne FaN Site
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:06
Aquamarin

Efsane Üye
Efsane Üye

Evet belgeseller oldukça iyi oluyor ama size tavsiyem şahsen dalmanızdır..O renkleri ve o yaşamı kendi gözlerinizle görmek bir başka oluyor doğrusu...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:07
fawn_fairy

Süper Üye
Süper Üye

gerçekten süperr bi paylaşım olmuş.özellikle resimler ayrı bi görsellik katmış Düşünce

Arigato umi-chan^-^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:11
Aquamarin

Efsane Üye
Efsane Üye

Teşekkürler ^^ Resimleri bende çok sevdim deniz yaşamını çok güzel özetlemişler doğrusu Çok Mutlu
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:12
USAGİ

Sevgi'nin Koruyucusu
Sevgi'nin Koruyucusu

Bana seyretmek için Tv belgesel kanallarıda yetmiyodu evde dolu dolu belgesel cdleri var seyretmekten çok hoşlanıyorum bu deniz altlarını , nedensede çok duygulanırım .

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:15
Nilo$

Ay Fedaisi
Ay Fedaisi

Vallah ben hep dalmak istemisimdir.. insallah birgün allah nasip ederde ben böyle güzellikleri yakindan görürüm Çok Mutlu

Made by Aqua-Hime... cok sagol bebim *-* seviyom seni *-*

Spoiler:
Code Geass Türkiye-----------------><----------------- Click it now

------------ evet geri dönüs yaptim XD ------------
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 24 Şub 2008 18:20
Hachiko

Efsane Üye
Efsane Üye

nefesin yetermi nilo Gülücük DağıtıyorDil Çıkartıyor

Gerçekten Harika Ama bazı zehirli bitkiler var aman basmayın Çok Mutlu tabi yırtıcı canlılar [köpek balığı]
korkarım ben dalama zaten tuzlu su bög Çok Mutlu
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:23
prenses serenity

Biri Beni Durdursun
Biri Beni Durdursun

Ya tehlikeli filan hachi ama gene de çok güzel okyanus, gitmek görmek hatta dalmak isterdim bende *-* Bu arada güzel konu seçimi=))
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:25
USAGİ

Sevgi'nin Koruyucusu
Sevgi'nin Koruyucusu

tabi ben seyredelide 5 - 6 yıl oldu ....Artık ne okyanus ne deniz ne nehir ne çay.Sevdiğim bir insnaı gözümün önünde benden aldı bu hayranlık duyulası sular.Ozamandan beri ne seyrediyorum ne gemiye nede denize giriyorum.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Şub 2008 18:27
Aquamarin

Efsane Üye
Efsane Üye

Amin cümlemize Çok Mutlu Bu güzellikler kendi gözlerimizle çok daha güzel Çok Mutlu Cümleye bakın Dil Çıkartıyor prenses beğenmenize sevindim bu arada Çok Mutlu
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Şub 2008 18:27
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 22 mesaj ]
Geçiş Yap:  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Sailor Moon Fan Site (c)2007-2008