Sailor Moon Forum

Cennetimden Bakarken

Sailor Moon Forum -> Kitaplar (Çeviriler)

Yazar Mesaj
prenses serenity

Biri Beni Durdursun
Biri Beni Durdursun

Ünvan: Prenses

Cennetimden Bakarken Konu: Cennetimden Bakarken Alıntıyla Cevap Gönder

Yazar: Alice Sebold

Kahramanımız Susie Salmon'la ilk karşılaştığımızda o artık cennettedir. On dört yaşında bir cinayete kurban giden genç kız, bu yeni ama yabancı yerden aşağıya bakarken capcanlı sesiyle hem tüyler ürpertici hem de umut dolu bir öykü anlatıyor.

Ölümünden sonra günler boyu aşağıda onsuz sürüp giden yaşamı, okul arkadaşlarının ortadan kayboluşuyla ilgili yorumlarını, ailesinin sevgili kızlarının bulunması umuduna tutunuşlarını, katilinin cinayetten kalan ipuçlarını yok etmeye çalışmasını izler.

Ve cennet denilen yeri inceler. Güzel salıncaklarıyla okulun oyun bahçesine çok benzemektedir. Yeni gelenlerin alışmasına yardım eden danışmanlar ve bir odada kalabileceği arkadaşları vardır. Sevdiği insanlarla birlikte olabilmenin dışında, ki onların arasında genç bir erkek de vardır, istediği her şey düşündüğü an yerine gelir. ama aşağıda hayat sürüp giderken Susie'de bir şekilde o hayata dahildir. Çünkü hatıralar yok olmazlar.

--------
Cennetimden Bakarken (The Lovely Bones) aydınlık, şaşırtıcı ve kederin içindeki umudu ortaya çıkaran bir roman. Parlak yeni bir yazarın elleirnden, bir annenin karşılaşabileceği en korkunç olaylardan birinin öyküsü. Gizemli ve hatta komik bir aşkın, unutuşun ve hatıranın, hüznün ve mutluluğun, cennet ve toprağın, suç ve cezanın, ama her şeyden çok sevginin romanı.

Bir kaç yıl önce okuduğum bir kitap. Küçük kızın kısa ama karışık olaylarla geçen öyküsü okunmaya değer bence. Herkese tavsiye edilir =)

Kaynak: http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=SQ4VDOKL86BEV5ISLMMX
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 09 Eyl 2007 15:05
michiru

Efsane Üye
Efsane Üye

Cennetimden Bakarken Konu: Yanıt: Cennetimden Bakarken Alıntıyla Cevap Gönder

güzel romanmış ama daha adını ilk defa duyuyorum Gülücük Dağıtıyor paylaşım için sağol

Sweet Witch çok teşekkür edrim cnm^^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 04 Mar 2008 20:16
aqua_vita

Alışıyorum Galiba?
Alışıyorum Galiba?

Oyy o nasıl bir konudur öyle.Geçen gün D&R ın rafında görmüştüm ama kapğını beğenmediğim için bakmamıştım İnanamıyor! Utandım şimdi.Keşke alsaymışım Çıldırmış Durumda
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 04 Mar 2008 21:18
prenses serenity

Biri Beni Durdursun
Biri Beni Durdursun

aqua_vita yazmış:
Oyy o nasıl bir konudur öyle.Geçen gün D&R ın rafında görmüştüm ama kapğını beğenmediğim için bakmamıştım İnanamıyor! Utandım şimdi.Keşke alsaymışım Çıldırmış Durumda

Geç kalmış sayılmazsın =) Konusu oldukça hüzünlü gelebilir başlarda ama zamanla kaptırınca kendinizi kızın kısacık hayat hikayesinde sevinçlerin, yeri geldiğinde komik anların ve en önemlisi aşkını da görüyorsunuz.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 04 Mar 2008 21:28
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 4 mesaj ]
Geçiş Yap:  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Sailor Moon Fan Site (c)2007-2008