Sailor Moon Forum

Hareketli Emoticon :)

Sailor Moon Forum -> Grafik Çalışmaları

Yazar Mesaj
Clawless

Lanetli

Ünvan: Prenses

Hareketli Emoticon :) Konu: Hareketli Emoticon :) Alıntıyla Cevap Gönder

Eveet bu derste size nasıl hareketli emoticon yapacağınızı anlatacağım Gülücük Dağıtıyor
Öncelikle photoshop umuzu açalım Gülücük Dağıtıyor özellikleri aşağıdaki gibi olan bir sayfa açalım

ok e bastığınızda minnacık bir sayfa gelecektir karşınıza O_o burada çalışması zor O_o o yüzden sayfanın alt köşesinde bulunan şu kutucuktakileri silip 1000% yazın O_o ve ok e basın O_o

sayfanız rahat rahat çalışılabilcek bir hale geldiğinde pencil tool unuzu elinize alın O.o boyutunu 1 e ayarlayın Gülücük Dağıtıyor ve şu şekli çizin^^ kaç kareyi yanyana veya üst üste boyayacağınızı yanına yazdım ^^

işiniz bittikten ve böle bi görüntü elde ettikten sonra şelimizin için byeaza boyayın ^^ ardından "w"ye basarak magic wand tool umuzu elinizi alın ve o şeklin beyaza boyadığınız kısmını yani içini seçin ^^ ardından yapacağınız emoticonun rengini ne renk istiyorsanız ikinci rengi o renk yapın. örneğin ben bu dersi hazırlarken yeşil seçtim ^^ her neyse zaten resme bakınca ne demek istediğimi anlarsınız ^^

bunu da ayarladıktan sonra sıra gradient tool ile emoticonumuza renk kazandırmaya ^^ gradient tool u seçin, radien graident olsun Gülücük Dağıtıyor ve aşaıda işaretlediğim yerlerden sürükleyin farenizi Gülücük Dağıtıyor

burada isterseniz emoticonun çevresindeki o siyaha benzer çerçeve gibi olan şeyi de yeşile boyayabilirsiniz. ki eğer boyarsanız daha güzel görünecektir Gülücük Dağıtıyor

işte emoticonumuzun gövdesi hazır ^^ sıra ifade kazandırmaya geldi ^^
bulunduğunuz layerin üstüne bir layer daha açın Gülücük Dağıtıyor açtığınız layer a şu hizada pencil tool ile iki küçük nokta koyun ^^ bunlar emoticonunuzun gözünü kırptığı andaki halidir ^^

şimdi bir layer daha açın. biraz önce emoticonun kapalı gözlerinin bulunduğu layerin altına açın bu layeri Gülücük Dağıtıyor ve şimdide tekrar pencil tool ile kapalı gözlerin hizasında üst üste üç karelik çizgiler çekin (kapalı gözlerin olduğu alan dahil)

tamam. işte photoshop ta işimiz bitti ^^ şimdi sıra image ready e geldi ^^ tools menümüzün altındaki "edit in image ready" butonuna veya ctrl+shift+m e basın =D bu image ready i açacaktır. image ready açıldığında altta animation kutucuğunu göreceksiniz (eğer öle bişi yok lan O_o gibi bi duruma düşerseniz window->animation diyin gelir o =o) orda küçük bir simge var add new layer adında O_o iki kere tıklayın. ortadakini seçin ve layer menüsünden (gene öle bişi yok derseniz bu menüyü gene window->layers ile açabilirsinz =o) o açık gözleri çizdiğimiz layerin yanındaki göz işaretine tıklayın O_o bu o layeri görünmez yapacaktır O_o ardından "save optimized as" diyin sonuç böle mal bişi olacaktır -_- dur durak bilmeksizin göz kırpan bir yaratık O_o

ama bunun da bir çözümü var ^^ aslında size kalmış isterseniz böle de kullanabilirsiniz O_o daha -nası desem- gerçekçi bi görünüm elde etmek için animaiton kutucuğundaki son layer a gelin ve gene o add new layer butonuna basın hem de bir çok kez O_o orda farkındaysanız "play" tuşu var ona basıp emoticonunuzn ne durumda olduğunu görebilirsinz. eğer istediğiniz hale gelmişse tekrar save optimized as diyip kaydedin ^^
not: size tavsiyem, animation kutucuğundaki son layerdeyken o add new layer tuşuna 100 lerce kez basın O_o sonra o yeni oluşturduğunuz layerlardan rastgele bi kaç tanesinin açık gözlerini çizdiğimiz layerlarını görünmez hale getirin O_o bu güzel bir görüntü sağlayacaktır ^-^

not2: illa da göz mü kırpacak diyorsanız birazdan yeni göz şekilleri vermeye çalışcağım size ^^" şu an mecalim kalmadı da T_T

ama unutmayınki bir kaç böle emoticon yaptıktan sonra gelişecek farklı hareketler, bakışlar yapabilcek hale geleceksiniz, her boyutta emoticon yapabilir hale gelecksiniz ^^
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Ağu 2007 12:58
umi

Efsane Üye
Efsane Üye

Hareketli Emoticon :) Konu: Yanıt: Hareketli Emoticon :) Alıntıyla Cevap Gönder

süper birşey bu anlatım için çok teşekkürler

http://sakura-umi.deviantart.com

çok teşekkürler Integra. Çok Mutlu
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Ağu 2007 13:05
Mamoru

Koruyucu
Koruyucu

Ünvan: Prens

Harika olmuş kutlarım ^^

Sailor Moon / Sailor Venus Fan Sitesi
Forum Kuralları | İstek - Şikayet Kutusu
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 24 Ağu 2007 13:29
Clawless

Lanetli

ayrıca daha bir sürü ifade yapmanız mümkün ^^ size kalmış sadece ^-^
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 24 Ağu 2007 14:04
lucky-seven

Lanetli

süpie harikasın Hayranlık Besliyor Hayranlık Besliyor Hayranlık Besliyor
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 27 Ağu 2007 12:20
Gece

Aşk'ın Koruyucusu
Aşk'ın Koruyucusu

çok güzelbi anlatim saysinde bi tane yaptım Zarif
ama gözleri olmadı lastik gibi gelip gidio Dil Çıkartıyor tek sorun o add a layer onu bi türlü bulamadımT-T sonunda buldum ama Çıldırmış Durumda

eheh*-*Kawaii ♥ Yul-Chan

Spoiler:

Goong~~
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 30 Ağu 2007 10:28
Moonlight Princess

Aşk'ın Koruyucusu
Aşk'ın Koruyucusu

zor göründü bana Karışık
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 02 Şub 2008 20:49
chibi_chibi_tr

Güzelliğin Savaşçısı
Güzelliğin Savaşçısı

Hareketli Emoticon :) Konu: Re: Hareketli Emoticon :) Alıntıyla Cevap Gönder

ya bende 1. resm acılmadı Hüzünlü boyutları bilemediim icin yapamadım gören biri bana boyutları soleyebilir mii *.*

edit: yaptımmm XD cok seker oldu ama biras buuk O.o' iste buu:

~Happy New Year!~
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 12 Şub 2008 19:52
michiru

Efsane Üye
Efsane Üye

cidden çok zor ama benim için bişey farketmez Gülücük Dağıtıyor sağol Gülücük Dağıtıyor

Sweet Witch çok teşekkür edrim cnm^^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 09 Mar 2008 19:23
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 9 mesaj ]
Geçiş Yap:  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız