Sailor Moon Forum
Hadi japon mutfağını tanıyalım :)

Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Sailor Moon Forum Ana Sayfa -> Japon Kültürü ve Cosplay

Yazar Mesaj
Enma Ai

Anime Fan
Anime Fan

Ünvan: Prenses

Hadi japon mutfağını tanıyalım :) Konu: Hadi japon mutfağını tanıyalım :) Alıntıyla Cevap Gönder

herzaman merak ederdim japon yemeklerini hatta eminim çoğumuz japonların böcek vs yediğini sanıyordur ben jingjing e sormuştm kendisi bana baya güldü Kahkaha Atıyor bende üşenmedim uzun uzun araştırdım ve sizinle paylaşmak istedim gördüğünüz gibi japonlarda biz ne yiyorsak onları yiyorlar umarum beyenirisiniz Kayan Gözler Kayan Gözler Kayan Gözler

Pirinç Pilavı (Gohan)
Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.

Miso Çorbası
Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir.

Sushi
Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur.

Sashimi
Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz. Genelde soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok ama çok acı bir çeşit macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir.

Onigiri
Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunan oldukça popüler bir yiyecektir.

Domburi
Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir.

Kare Raisu
Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir. Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır.

Soba
Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir.

Udon
Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.

Ramen
Ramen için ben Japonya’nın “döner ekmeği” ifadesini kullanacağım. Aslen Çin’den gelmiştir, fakat Japonya’da o kadar popülerleşmiştir ki Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur.

Yakitori
Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir. Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır.

Tempura
Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır. Orijin olarak 16. yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır.

Okonomiyaki
Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz. Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz. Eğer Japonya’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Gyoza
Gyoza bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır. Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir.

Sukiyaki
Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır. Malzemeler (ince kesilmiş et, çeşitli sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler.

Göz Kırpıyor Göz Kırpıyor Göz Kırpıyor

\\ ALINTIDIR //

.::Devil May Cry::.
Don't look back don't regret.
Times falling out of these hands.
i'll let you leave me.
Call when you're back home cause i'll wait.
İndise his near.
Wherever you go whatever you see.
i'll give up life and i'll be your home.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 12 Mar 2008 19:15
BuLuT

Ay Savaşçısı
Ay Savaşçısı

Hadi japon mutfağını tanıyalım :) Konu: (Belirtilmedi) Alıntıyla Cevap Gönder

fena değilmiş ama bazıları tuhaf geldi bana. en iyisi türk yemekleri Çok Mutlu Çok Mutlu Çok Mutlu

bu arada sushi deyince aklıma benim suşim geldi. (seiya&usagi) Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor

Ümitsiz insanlar ağır hastalara benzerler.
Hayata her zaman daha kuvvetle sarılırlar.

Spoiler:

teşekkürler Gold_Heart ^^

teşekkürler suşi-chanim ^^
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 12 Mar 2008 19:41
Enma Ai

Anime Fan
Anime Fan

ben seviorum farklı dünya mutfaklarındna bişiler denemeyi tabi içinde anarmole kaçmıycak malzemele rolduğu sürece ahh ahh 1gün japonyaya gidersem kesin yiycem ama orada yemekler deli pahalıymış Şaşırmış Durumda

i'll let you leave me.
İndise his near.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 12 Mar 2008 20:59
Nilo$

Ay Fedaisi
Ay Fedaisi

Bi ara Chibi_moon'da tanitmisti...yazilar tipatip ayni.. ya sen Chibi_moon'un yazisini kopyaladin yada ikinizde baska biryerden.. keske yazsaydin alinti oldugunu.. O.o

Ordada yazdigim gibi cogu yemeklerini denedim.. türk yemekleri her zaman daha iyidir Çok Mutlu
Evet gercekten pahali ama bulut ve ben orda para kazanma yolunu bulduk bile Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor

Made by Aqua-Hime... cok sagol bebim *-* seviyom seni *-*

Spoiler:
Code Geass Türkiye-----------------><----------------- Click it now

------------ evet geri dönüs yaptim XD ------------
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 12 Mar 2008 23:03
usa-ko

O Bir Yıldız!
O Bir Yıldız!

paylaşım için teşekkürler enma ai ^^ fotoğraflarla çok güzel bir tanıtım olmuş.
istanbulda olanlarınız için bütün bunları görebileceğiniz bir cafe var. yalnız biraz pahalı bir yer. gitmeden önce en az 50 ytl'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. taksimde, fransız konsolosluğunun arka sokağında bir cafe. girişiyle göze çarpıyor hemen. (ismini unuttum şimdi ^^)

Nilo$ yazmış:
Bi ara Chibi_moon'da tanitmisti...yazilar tipatip ayni.. ya sen Chibi_moon'un yazisini kopyaladin yada ikinizde baska biryerden.. keske yazsaydin alinti oldugunu.. O.o

chibi moon'un başlığını bu forumda bulamadım, ayrıca tüm forumda japon mutfağı kelimesini içeren bu başlıktan başka bir başlık yok. eğer link verirsen sonradan açılan başlık silinecektir. (eğer dediğin gibi aynıysa tabii)

Spoiler:

hahahaaah sinirlerim bozuldu XD
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 12 Mar 2008 23:24
Nilo$

Ay Fedaisi
Ay Fedaisi

http://www.venusforum.net/japon-yemeklerinden-secmeler-t1420.html

burda Gülücük Dağıtıyor

Made by Aqua-Hime... cok sagol bebim *-* seviyom seni *-*

Spoiler:
Code Geass Türkiye-----------------><----------------- Click it now

------------ evet geri dönüs yaptim XD ------------
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 12 Mar 2008 23:38
Enma Ai

Anime Fan
Anime Fan

Nilo$ yazmış:

Ordada yazdigim gibi cogu yemeklerini denedim.. türk yemekleri her zaman daha iyidir Çok Mutlu
Evet gercekten pahali ama bulut ve ben orda para kazanma yolunu bulduk bile Kahkaha Atıyor Kahkaha Atıyor

bende foruma dikkatlice bakmıştım ama gözüme çarpmadı chibi moon u tanımıyorum ve yazısını görmedim ben bunu 1 yemek sitesinden aldım resimleriyse ayrıca kendim topladım yaptım demekki herkez benzer kaynakalr kulalnmış tüh okadarda uğraşmıştım resim toplamak ve yazmak için Üzgün ya da Ağlıyor

i'll let you leave me.
İndise his near.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 13 Mar 2008 00:05
usa-ko

O Bir Yıldız!
O Bir Yıldız!

ben de baktım ama göremedim o.O
hmm.. ama bu paylaşım resimlerle değişik olmuş.. öyleyse başlığı kilitliyorum.
nilo$'un verdiği linkten devam edebilirsiniz ^^

Spoiler:

hahahaaah sinirlerim bozuldu XD
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 13 Mar 2008 00:13
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Sailor Moon Forum Ana Sayfa -> Japon Kültürü ve Cosplay Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız