| |
| Yazar |
Mesaj |
laru

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 31 Mar 2009 Mesajlar: 2751 Ünvan: Prenses Nerden: ^^Yeşil Kader^^ Teşekkür: 52 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
Bazı Asya ülkelerinde kullanılan yemeği tabaktan ya da kaseden almak için çatal ve kaşık yerine yemek çubukları kullanılır. Odundan, altından, gümüşten, fildişinden, bambudan ya da plastikten yapılırlar. Altın ve gümüş yemek çubukları hem ağır hem de pahalıdır, bu yüzden sadece süs eşyası olarak kullanılırlar.
Bir çok insan yemek çubuklarının eski Çin'de icat edildiğini düşünür, ancak tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir. Bugün, Çin'de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır. Diğer pek çok ülkelerin lokantalarının bu ülkelere ait mutfaklarında da bu çubuklardan bulunur.
Japonya'da, insanlar, waribashi (ayrılmış yemek çubuğu) diye adlandırdıkları tek-kullanımlık yemek çubuklarını kullanırlar. İnsanlar kullanmadan önce onu ikiye ayırır. Ayrıca Japonlar yemek çubuklarına Hashi de derler. Hashi Japonca'da köprü anlamındadır.
Aşağıda yazılanlar görgüsüzlük olarak kabul edilirler:
Hashiyi yiyecekler, özelliklede pilavın içine saplamak. Sadece cenaze törenlerinde buhurdanlığın önüne konulan pilavın içine hashi saplanarak koyulur. Hashinizi kullanmadığınız zaman hashiire’ye koyun.
Tabak içindeki yiyecekleri karıştırmak için hashiyi kullanmak
Yiyeceğiniz yemeği seçmek için hashiyi tabakların üzerinde havada gezdirmek.
Tabaktaki yemeğin en lezzetli yerini bulmak için yemeği Hashi ile altüst etmek.
Hashi elinizde olduğu halde tabağı tutmak.
Hashiniz ile direk olarak başka birinin hashisine yiyecek vermek. Bu da sadece cenaze törenlerinde ölen kişinin kemiklerini bir kişiden diğerine verme için kullanılır.
Hashi ile bir nesne veya bir kişiyi göstermek
hashi nasıl kullanılır;
Yemek çubukları çatal ve bıçağın yerine kullanılır. Çubuklar aynı elde (sağ el) bir arada tutulur. Ülkelerin çoğunda yemek çubuklarını sol el ile kullanmak kaba bir davranış olarak görülür.
Şimdi çubukları elinize resimdeki gibi uçları aynı hizzada olacak şekilde alın. Alttaki çubuk paş parmağınızın elinize en yakın tarafı ve orta parmağınız arasında olmalı. Üstteki çubuk ise paş parmağınızın ucu ve işaret parmağınız arasında olmalı. İşte tutuluşu bu şekilde. Yemek yerken üst çubuk işaret parmağı ile alt çubuğa doğru itilmeli ve alt çubuk daima sabit durmalıdır.
(Alıntıdır.. ^^)
hashi--Resimler
_________________ Yanlış Bir Hayat Doğru yaşanmaz
By Küçük Melek
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar,
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar..!!!
By İrmaa çok şekersin canım
|
|
 |
|
08 Şub 2010 13:25 |
|
Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): neptune, umi
|
usagididem

Lanetli

Kayıt: 22 Eyl 2009 Mesajlar: 856 Ünvan: Prenses Puan: 400 Nerden: hüzünler ülkesinden^^ Teşekkür: 24 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
ben bunları tutayım derken açlıktan ölürüm.kabalık sayılan davranışları yapmayım derkende ağzımın suları tabağa dökülür
eline sağlık estel böcüğüm.güzel paylaşım  _________________ hayat sen ne çabuk harcadın beni!!kahrol emi....
|
|
 |
|
 |
yngn

Vazgeçilmez Üye

Kayıt: 13 Ksm 2009 Mesajlar: 507 Ünvan: Prenses Teşekkür: 2 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
japonyayı bilmemde korede bu görgü kurallarına pek uymuolar baya dikkat ediorum karıstırıo kendi cubuklarıyla baskasına yemek verio:D görgüsüz ya bu koreliler:D   _________________

|
|
 |
|
08 Şub 2010 13:44 |
|
 |
umi

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 2722 Ünvan: Prenses Puan: 8100 Nerden: fiziksel olarak Antalya, ruhsal olarak Satoshi'min yanından *.* Teşekkür: 21 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
çubuklarla yemek yemeyi seviyorum pilav, noodle, tavuk sote yerken kullanıyorum genelde (tabi herkes yemeğini itirmişken ben hala sofrada oluyorum xD ama yavaş yemek iyidir u_u )
ne çok görgü kuralı varmış hashilerle ilgili hiç uğraşamam uymakla xD
hashi örnekleri hoşuma gitti. star wars'lu olan süper
gözlüğün içinden çıkan da bayağı ilginçmiş
paylaşım için teşekkürler laru  _________________
imza by Daydream *-*
°•.•°•.Girugamesh (ギルガメッシュ) Türkiye.•°•.•°
|
|
 |
|
 |
laru

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 31 Mar 2009 Mesajlar: 2751 Ünvan: Prenses Nerden: ^^Yeşil Kader^^ Teşekkür: 52 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
önemli değil canım^^
vala ben bunlarla yemeye kalksam garanti aç kalırım gerçi hiç denemedim ama zor gibi görünüyor.. hem valla ben eti falan nasıl tutacağımı düşünürken bide pilavı yemeye kalkışsam.. heralde sabaha değin sürer bu.. netice itibariylede açlığım gitmiş.. sofradaki herkes gitmiş.. bende aynen bu ifedeyle baş başa kalırım
_________________ Yanlış Bir Hayat Doğru yaşanmaz
By Küçük Melek
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar,
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar..!!!
By İrmaa çok şekersin canım
|
|
 |
|
08 Şub 2010 14:50 |
|
 |
Sweet Witch

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 03 Şub 2008 Mesajlar: 2587 Ünvan: Prenses Puan: 2120 Nerden: James Malikanesinden Teşekkür: 12 Durumu: Çevrimiçi
|
|
|
hehe ben alıştım kullanmaya xD bende 1-2 yıldır var bunlardan xD ama resimdekiler gibi süslü diil
hashiyle kaynamış var ya bardaklarla onlarla yemeye çalıştık kuzenle yarım saate bitti be
bu arada ben tek kurala uyuyormuşum japonyaya gitsem terbiyesiz die geri dönerim xD özellikle sushi yerken altüst etmiştim tabağı tabi damak zevkimize göre güzel bişi çıkmadı hadi neyse
yumi paylaşmıştı facede çok tatlıydı onlar da *-* star warslide çok güzelmiş _________________
Ceyda direk el koydum buna xD
bradleyi yirler FC
ava içn japon hocama michiye teşekkürler
Ayaka Komatsu <3 Olivia Lufkin <3 Bradley James <3
So give me something to believe
Cause I am living just to breathe
And I need something more
To keep on breathing for
You Know You Love Me
Itazura Na Kiss Fan
|
|
 |
|
08 Şub 2010 15:01 |
|
 |
neptune

Güzelliğin Savaşçısı

Kayıt: 07 Ekm 2009 Mesajlar: 1373 Ünvan: Prenses Puan: 450 Teşekkür: 62 Durumu: Çevrimiçi
|
|
|
bi ara denediydim bunlarla pilav yemeyi sonuç : aç kaldım
o görgü kurallarına uymam imkansız zati
çok güzel çubuklar bunlar böcüğüm ya bizimle paylaştığın için teşekkürler balım öpüldün  _________________
Sailor Daydream
|
|
 |
|
08 Şub 2010 15:24 |
|
 |
Sweet Witch

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 03 Şub 2008 Mesajlar: 2587 Ünvan: Prenses Puan: 2120 Nerden: James Malikanesinden Teşekkür: 12 Durumu: Çevrimiçi
|
|
|
aç kalmayan bi umi bide ben varız sanırım xD _________________
Ceyda direk el koydum buna xD
bradleyi yirler FC
ava içn japon hocama michiye teşekkürler
Ayaka Komatsu <3 Olivia Lufkin <3 Bradley James <3
Cause I am living just to breathe
And I need something more
To keep on breathing for
You Know You Love Me
Itazura Na Kiss Fan
|
|
 |
|
08 Şub 2010 16:14 |
|
 |
marvelgirl

Ay Savaşçısı

Kayıt: 10 Şub 2008 Mesajlar: 785 Puan: 800 Teşekkür: 3 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
son resimde hem saç toplamada hem yemek yemede hem de gözlükte kullanılan hashi var ne kadar fonksiyonelmiş. bu arada bence de star warslı çok güzel  _________________
arigatou Tornado
|
|
 |
|
08 Şub 2010 17:22 |
|
 |
umi

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 2722 Ünvan: Prenses Puan: 8100 Nerden: fiziksel olarak Antalya, ruhsal olarak Satoshi'min yanından *.* Teşekkür: 21 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
kafdeşim de benden özenip hashilerle pilav yemeye çalışıyor ama beceremeyip belki 1-2 tane yakalarım umuduyla çubukları var gücüyle pilava saplayıp duruyor xD bir dahaki sefere ona bunun saygısızlık olduğunu hatırlatıyim de boşuna kendini zorlamasın zavallı xD
| Sweet Witch yazmış: |
|
aç kalmayan bi umi bide ben varız sanırım xD
|
sanırım öyle xD _________________
imza by Daydream *-*
°•.•°•.Girugamesh (ギルガメッシュ) Türkiye.•°•.•°
|
|
 |
|
 |
Eternal Moon

Efsane Üye

Kayıt: 14 Tem 2007 Mesajlar: 2051 Ünvan: Savaşçı Prenses Puan: 2300 Nerden: LF malikanesinden xD Teşekkür: 5 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
Hashi *-* Bizim evde de var bu çubuklardan xD Tokacıdan almıştım gerçi xD Ama yemekleri yerken animelerden alışkın olduğumdan mıdır nedir pek de zorlanmadım açıkçası ^^ Ama ailemin bana garip garip bakması nedeniyle pek de sık kullanmıyorum xD
Bu arada.. ilk fotodaki hashiler çok zarif, kase de öyle *-* _________________
|
|
 |
|
 |
ami

Eternal Sailor Moon

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 2902 Ünvan: Savaşçı Prenses Puan: 6450 Nerden: impala's baggage xD Teşekkür: 30 Durumu: Çevrimdışı
|
|
|
uzuu..n zamandır arıyorum fakat bulamıyorum T______T şu tokacılara bende bakayım *-* bunları kullanmayı çok istiyorum *-* küçükken , annemin yemekleri süslemek için kullandığı uzun çubukları hashi yerine kullanırdım xD, e haliyle pilavımı 2 saat bitiremezdim xD annemin tuhaf ve kızgın bakışlarına maruz kalmamak için bırakmıştım <.< - bulursam alacağım <.< şöyle annemin gözünün içine soka soka..<.< _________________ .
silgitozu ~
Asterisk ~
anime graphic design ~
|
|
 |
|
 |
|
|