Sailor Moon Forum
Alkaline Çeviri

Sailor Moon Forum -> Paylaşım Forumu

Yazar Mesaj
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Ünvan: Prenses
Durumu: Çevrimdışı

Alkaline Çeviri Konu: Alkaline Çeviri Alıntıyla Cevap Gönder
Hakkımızda

Alkaline Trio ve Yaoi...Birbirinden çok alakasız bu iki olgu hem çeviri grubumuzun hem de hayatımızın çok büyük parçaları.Emo olarak nitelendirilen ve pek de büyük bir hayran kitlesi bulunmayan -Norveç'li Chris sayesinde tanıdığım- bir rock grubu ile,hedef aldığı kitle “aradığı aşkı bulamamış genç kızlar” olan yaoi,bu şekilde bakıldığında pek de bize hitap etmiyor gibi gözükse de yaklaşık 2 senedir ilgimizin azalmadığı -aksine gün be gün arttığı- ender ilgi alanlarından.

Bizim bu grubu kurmamızdaki tek amaç,sadece shounen ai seriler çevirip,Alkaline Trio reklamı yapmak değil tabiiki de.Bir diğer amacımız,-ki bu diğer iki nedenden bile daha önemli diyebiliriz-Türkiye'de de hızla artan anime/manga takip eden kişi sayısına rağmen,serinin içinde bulunan en ufak rahatsız edici gelen şey yüzünden yarıda bırakılan Türkçe çevirilere inat,bir gün okuduğumuz ya da izlediğimiz her türlü serinin -en az İngilizce çeviriler kadar rahat- Türkçe'sini bulabileceğimize olan inancımıza elimizden geldiğince katkıda bulunmak.Yani,çevirebileceğimiz herşeyi çevirmek istiyoruz herhangi bir konu ya da tür sınırlaması yok..

Elbette ki bize destek mesajlarından çok tepki içerikli iletilerin geleceğinin -anime forumlarındaki yaşadığımız onca şeyden sonra- farkındayız.Hatta aklınızdan madem katkıda bulunmak istiyorsun neden çoğu kitle tarafından kabul edilmeyen,Türkiye'de pek fan kitlesi olmayan iki erkeğin birbirine aşkını anlatan serileri çeviriyorsunuz ki şeklinde olguların geçmesini de normal kabul ederiz.Ancak olaya bir de şöyle bakmanızı istiyorum,çoğu insanın yine bu şeklinde düşünerek sevdiği işi bile yapmadığı Dünya'mızda biz neden çeviri hayatımıza başlangıcı en sevdiğimiz türle yapmayalım?

Hayatta karşımıza ne çıkacağı hiç belli olmuyor.”Büyük lokma ye,büyük konuşma” sözüne yaşamımın devam ettiği hergün daha çok inanır oluyorum.Bu yüzden de elimden geldiğince hemen herşeye anlayışlı olmaya çalışıyorum.-Yine de tabiiki benim bile kesin çizgilerle karşı olduğum birçok durum var- Naruto karakterlerinden Pain'in “Birisinin acısını yaşamadan onu anlayamazsın.Ama sırf onu anladın diye onunla aynı fikirde olamazsın.” sözü insanlar arasında yaşanan hemen hemen tüm düşünce çatışmalarının kısa bir özeti değil mi sizce de?

İyi çeviri ve edit için gerçekten emek versek de,bu işte henüz çok yeniyiz.Sadece iki kişi olmamız da gerçekten işimizi zorlaştırdı.Her türlü olumlu ya da olumsuz eleştirileriniz için bize alkalineceviri@hotmail.com ' dan ulaşabilirsiniz.

Projelerimiz:

NANA

İsim:NANA-Takumi Özel Bölüm
Manga-ka: Ai Yazawa
Tür:Josei
Uzunluk:70 sayfa
İndirme Linki:

Versiyon 1:

[Link]

Versiyon 2:

[Link]

Versiyon 3:

[Link]

Versiyon 1,NANA'yı hiç izlememiş kişileri bile sevdirecek -en azından Trapnest'li NANA bölümlerini tanıtacak- şekilde hazırlandı.İçinde birçok resim ve 4 tane Trapnest şarkısı var ek olarak.Seriyi izlememiş -ya da yarım bırakmış- olanlara bu versiyonunu tavsiye ederim.Boyutu büyük ama değecek,emin olun^^

Versiyon 2,Sınırlı interneti olan kişiler için versiyon 1'in biraz daha küçültülmüş şekli.Resimlerin büyük kısmını çıkardım ama şarkılar aynen duruyor.Zaten mangayı okuyunca şarkıları neden özellikle koyduğumu
anlayacaksınız Çok Mutlu

Versiyon 3,Benim gibi büyük NANA fanları,bende bütün OST'ları falan var diyenler için Çok Mutlu İçinde sadece resimler var,animeden çektiklerim.Versiyon 3'ün daha küçük boyutlu olması için çıkaracaktım ama kardeşim ve ben o resimler olmadıktan sonra okunmasının pek anlamı yok diye düşündük ^^

"Tanıştığımıza sevindim,ben Serizawa Layla"

Sıcak ama bir o kadar da içinizi burkan bir aşk ve hayat hikayesini anlatıyor Takumi hakkındaki bu özel bölüm.Parıltılı bir grubun arkasında gizlediği acı gerçekleri anlatıyor.Aşk,arkadaşlık,aile sevgisi...Hissettiğiniz duygular ne kadar güzel olursa olsun bunların sizi sonunda bencilliğe sürükleyeceğini her sayfasında biraz daha yüzümüze vuruyor.

NANA'yı izlemiş olanlar için zaten etkileyici olacak bu özel sayının,izlememiş kişilerin bile zevkle okuyacağı şekilde yapıldığını düşünüyorum.İyi okumalar....

CUT

İsim:CUT
Manga-ka: Touko Kawai
Tür:Soft Yaoi
Uzunluk:1 Cilt/5 Bölüm
İndirme Linki:

Bölüm 1:

[Link]

Chiaki Sakaguchi ve Eiji Yukimura;yaşam,başarı ya da herhangi birşeye sahip olmayı önemsemeyen lise son sınıf öğrencileridir.Birkaç kaçılmaz karşılaşma ve bir yara iziyle kendilerini birbirlerinin yaşamlarında bulurlar...

You are Everyones Friend

İsim:You are Everyone Friend / Sen Herkesin Arkadaşısın
Manga-ka: Tanaka Suzuki
Tür:Shounen ai
Uzunluk:One-shot
İndirme Linki:

[Link]

Sınıfa yeni gelen Sakai,ilk gün yanına oturduğu Katou ile çok iyi anlaşır.Ama Sakai,sadece onunla değil herkesle arkadaş olmak istemektedir.Katou ise aşırı sahiplenici biridir.

LavixKanda Doujinshi:Supringer Blue

Esinlenilen Manga: D.Gray-man
İsim:Supringer Blue
Tür:Yaoi Doujinshi
İndirme Linki:

Bölüm 1:

[Link]

Bölüm 2:

[Link]

Lavi umutsuz aşkı olan Kanda için herşeyi yapmaya hazırdır.
Acaba Kanda,bunları gerçekten bilmiyor mudur,yoksa saf numarası mı yapmaktadır?

SasuNaru Doujinshi:Petit Dejeuner

Esinlenilen Manga:Naruto
İsim:Petit Dejeuner
Tür:Shounen ai Doujinshi
İndirme Linki:

[Link]

İşe gitmek zorunda olan Naruto,Sasuke'yi de uyandırıp evine gitmesini ister ancak Sasuke bu isteğe başka bir şekilde karşılık verir.Onun kendinden başkasını önemseyecebileğini mi düşünmüştünüz yoksa?

Gelecek Projeler -Anime

* Genshiken
* Gravitation
* Yami No Matsuei
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 30 Ksm 2009 5:08
Hachiko
Kullanıcı Eşyası

Eternal Sailor Moon
Eternal Sailor Moon

Teşekkür: 19

Alkaline Çeviri Konu: Yanıt: Alkaline Çeviri Alıntıyla Cevap Gönder
huaa o.o NANA * ağzının suyu akar* indircem indircem indiriceeemm Ahaaa! Nana için her şeye diğer Gizli Planlar Yapmaktadır yanlız takumi malının özel bölümü Mellow ıyyk neyse merak heryeri sardı okuyup yorumu yazarım Huh? çeviren ve emek verenlerin ellerine sağlık Hayranlık Besliyor

ohauaaa XD
Spoiler:

toma öptükden sonra böyle olun tabi XD

Spoiler:
texture,brushes,psd ve onun gibi bir çok şeyi bulunduran adres XD
http://www.venusforum.net/post319514.html#319514
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 30 Ksm 2009 14:34
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Benim favorim o ikisi olduğu için xD Yorumlarını bekliyorum ^^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 30 Ksm 2009 16:55
temmuz
Kullanıcı Eşyası

Anime Fan
Anime Fan

Teşekkür: 6

Açıkcası ne diyeceğimi bilemiyorum. Çeviri yapmanız harika. Yeni olduğunuzu ve 2 kişi olduğunuzu söylediniz umarım grubunuzdaki kişi sayısı artar ve daha çok çeviri yaparsınız. Sizlere başarılar dilerim. Gülücük Dağıtıyor

Spoiler:
Dil öğrenmek başlarda suyun altından konuşmaya benzer. Siz bir şeyler söylemeye çalışırsınız ama karşınızdaki anlayamaz. Ne zaman suyun yüzeyine çıkarsınız işte o zaman başarmışsınız demektir. (Alıntıdır.)
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 30 Ksm 2009 18:15
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Teşekkürler ^^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 30 Ksm 2009 18:19
Sailor Star Fighter
Kullanıcı Eşyası

Eternal Sailor Moon
Eternal Sailor Moon

Teşekkür: 53
Durumu: Çevrimiçi

emeğinize sağlık vıss nana haaa ...

ßy ''DaydReaM''
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger 23 Oca 2010 23:21
SaILoRSuN
Kullanıcı Eşyası

Efsane Üye
Efsane Üye

Teşekkür: 14
Durumu: Çevrimiçi

Çeviri gruplarını her zaman takdir etmişimdir ama maalesef yoğunmluğum nedeniyle hiç birine katılamıyorum bu yıl...yine de size cidden büyük başarılar diliyorum...herkez ingilizce okuyamıyor.Bu nedele düzgün Türkçe çeviriler lazım bize.Bir diğer neden de mangayı yaygınlaştırmak tabi...Eh bi de bazen pratiklik açısından Türkçe okumak da iyi oluyor hani...kısaca umarım azını çoğunu bilmeme ama öz elemanlı bir grup olarak devam edersiniz Hayranlık Besliyor

SaILoRSuN : "Hayallerimin gerçeğiniz olması dileğiyle..."
EFSUN ÖĞRETİSİ Hikayesi de yeni bölümler ve yeni sürprizler ile Fanfic bölümünde okuyucularını BEKLİYOR!

Spoiler:

Stars! Make my wishes come true!
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder 24 Oca 2010 12:52
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Teşekkür ederim *-* Uzun zaman oldu ama yeni güncellemeler ~~ Çok Mutlu

Yeni güncellemeler ~~

7 Şubat Pazar
CUT
-Bölüm 4 ve 5 (Tamamlandı)
Himitsu Kichi
-Bölüm 1- Erkek arkadaşımın sırrı (Shoujo manga)

------------------

CUT:[TAMAMLANDI]

- Bölüm 4 :

[Link]

- Bölüm 5:

[Link]

- Tüm Cilt:

[Link]

Himitsu Kichi

İsim:Himitsu Kichi
Manga-ka: Nakahara Aya
Tür:Shoujo
Uzunluk:53 sayfa
İndirme Linki:

[Link]

Lise birinci sınıf öğrencisi Ikeuchi Kana, bir kafede sürekli gördüğü çocuğa aşık olur.
Onun hakkında birçok şey bildiğini sanıyordur; peki gerçekten öyle midir?

Lovely Complex'in manga-kası Nakahara Aya'nın
4 farklı one-shottan oluşan mangasının ilk bölümü..

En son Elijah tarafından 07 Şub 2010 18:07 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 07 Şub 2010 17:26
Eternal Moon
Kullanıcı Eşyası

Efsane Üye
Efsane Üye

Ünvan: Savaşçı Prenses
Teşekkür: 5

Çeviride sizlere başarılar diliyorum ^__^ Ama shounen ai, yaoi vs. pek de benim tarzıma uymuyor malesef ^^" Eğer farklı türlere de el atarsanız takipçiniz olabilirim =)
Tekrardan başarılar ~~
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 07 Şub 2010 17:54
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Himitsu Kichi normal bir shoujo manga,NANA ise josei,yani sadece shounen ai ve yaoi çevirmiyoruz.İkisine göz atarsan beğeneceğini düşünüyorum.Teşekkürler.^^
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 07 Şub 2010 18:09
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Koyamadığım bir kaç eski güncelleme vardı Göz Kırpıyor

CUT

Bölüm 2

[Link]

Bölüm 3

[Link]

JUNJOU ROMANTICA Ek Bölüm

İsim: Junjou Romantica - Ek Bölüm
Manga-ka: Shungiku Nakamura
Tür: Shounen Ai
Uzunluk:12 Sayfa

İndirme Linki:

[Link]

Üniversite öğrencisi Misaki'nin abisine yarım etme çabasını ve evinde kaldığı -abisi bilmese de aynı zamanda sevgili olduğu- adamın ona karşı ince davranışlarını konu alan,kısa ve gülümseten bir ek bölüm.
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 09 Şub 2010 10:23
Neptune Princess
Kullanıcı Eşyası

Otaku
Otaku

Teşekkür: 6

Çok güzel olmuş.Çevirinde başarılar Kahkaha Atıyor

Çok teşekkür ederim <Daydream> Gülücük Dağıtıyor
Avatar içinde güneş savaşçısına teşekkürler Hayranlık Besliyor
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger 09 Şub 2010 11:22
Elijah
Kullanıcı Eşyası

Geçiyordum Uğradım
Geçiyordum Uğradım

Çok teşekkürler beğendiğiniz için ancak mangaların çevirisi,editi içeriği hakkında da yorum yaparsanız çok mutlu edersiniz beni Hayranlık Besliyor
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et 09 Şub 2010 18:24
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 13 mesaj ]
Geçiş Yap:  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Venus.GEN.TR - Sailor Moon Fan Site © 2001-2009 | Son Güncellemeler