| |
| Yazar |
Mesaj |
Mss. Pretty Queen

Beni Görmeye Alışın

|
Konu: Türkçe sailormoon (anime) çevirsek?? |
|
|
|
arkadaşlar ben çevirmeyi çok istiyorum ama encode vs falan yani edit sıfır. eğer editleyebilecek bu işten anlayan bir kaç kişi bulabilirseniz bir kaç da çvirmen buluruz. herkes 1 sezon alır ve çevirmeye başlarız. 200 bölüm olduğu için böyle parçalayalım diyorum. nasıl olur dersiniz? böyle bir grup kurulsa?? (ben editçi bulamamçünkü tek edit bilen kişiyle hana yori dango live action çeviriyoruz ) |
|
 |
|
 |
usa-ko
 O Bir Yıldız!

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1483 Ünvan: Prenses Puan: 2985 Nerden: Venus
|
Konu: (Belirtilmedi) |
|
|
|
şimdilik anime çevirisi için bütün forumu seferber etmeye gerek yok. zaten üzerinde çalışıyoruz =) merak etmeyin _________________
hahahaaah sinirlerim bozuldu XD |
|
 |
|
30 Hzr 2007 01:31 |
|
 |
sda

Yeni Üye

Kayıt: 29 Hzr 2007 Mesajlar: 31 Ünvan: Prenses Nerden: Ay Krallığı
|
|
|
|
şimdiden sağolun  _________________
 |
|
 |
|
 |
Mss. Pretty Queen

Beni Görmeye Alışın

|
|
|
|
| usa-ko yazmış: |
| şimdilik anime çevirisi için bütün forumu seferber etmeye gerek yok. zaten üzerinde çalışıyoruz =) merak etmeyin |
haberim olsa böyle bir başlık açmazdım  |
|
 |
|
 |
Game_man

Sağlam Üye

|
|
|
|
Çeviri derken türkçe alt yazıdan mı bahsediyonuz? İnternetten indirdiğim 200 bölüm var ama bunlar .rm ve .rmvb türünde. 0 kayıpla mpeg haline gelmiyo gelirsede 1 bölüm 1 günde (tam anlamıyla bir gün yaklaşık 21 saat te çeviriyo mpeg'e) Bu çok uzun bi işlem + çevirdim diyelim sağlam ing bilen birileri olmalı ki tam anlamıyla çevirsin. _________________ http://rapidshare.com/files/44757699/vdergi02.zip.html
SailorMoon dergi 2. sayı .-^-.
 |
|
 |
|
 |
usa-ko
 O Bir Yıldız!

|
|
|
|
| Game_man yazmış: |
| Çeviri derken türkçe alt yazıdan mı bahsediyonuz? İnternetten indirdiğim 200 bölüm var ama bunlar .rm ve .rmvb türünde. 0 kayıpla mpeg haline gelmiyo gelirsede 1 bölüm 1 günde (tam anlamıyla bir gün yaklaşık 21 saat te çeviriyo mpeg'e) Bu çok uzun bi işlem + çevirdim diyelim sağlam ing bilen birileri olmalı ki tam anlamıyla çevirsin. |
öncelikle, mesajının tümünü bold karakterlerle yazmazsan sevinirim (: forum dilinde bu bağırmaktır. ve bence bağırmaya hiç gerek yok (: çeviri derken tabiki dublajdan bahsedemeyiz. çeviri, şayet müsait bir zaman bulunursa, 200 bölümü yavaş yavaş türkçe altyazılı olacak şekilde yapılacak. tabi, bu bizim planımız. bu yüzden görev paylaşımı diye bir şey söz konusu değil. işlemler uzun da olsa çeviriye başlanılırsa devamı gelir. elbet kolay bir yolu vardır. teknik konular hakkındaki olumsuz düşüncelerine cevap veremyeceğim çünkü bu konuyla ben ilgilenmiyorum. sağlam ingilizce bilen birileri olmalı demişsin. tabiki ilkokul 4. sınıf düzeyinde ingilizce bilenlerle çeviri yapmayacağız (: hem zaten eminim ki çevirinin kontrol edilmeksizin tek bir kişinin elinden çıkacağını da düşünmemişsindir (: dediğim gibi henüz bu konuda belirli bir şey yok. olursa, zaten forumda bunu açıklarız. çalışmalar ve görüşmeler devam ediyor. merakını giderebildiysem ne mutlu bana (: (allahım ne kadar iyi bi günümdeyim.. sevgi kelebeği gibi hissettim kendimi bi an ) _________________
|
 |
|
15 Tem 2007 04:17 |
|
 |
Game_man

Sağlam Üye

|
|
 |
|
 |
morgamir

Lanetli

Kayıt: 15 Tem 2007 Mesajlar: 4 Ünvan: Prens Nerden: İstanbul
|
Konu: arastırmam biterse gerek kalmaz |
|
|
|
| aranızda emule kulalnmıs olanınız varsa bilir raz..... serveri ıp den yakalanmıstı ben o server yakalanmadan once bir azeri arkadas ile konusyordum bu konuları onu gecen www.anime-eden.com da anime indirirken yakaladım(ozel yontemlerle) birbirimizi tanıdık ben bu arakdastan emule zamanında trt yayınını almıstım sailormoonun ama sadece 70-73 arası ama onda tmmmı varmıs kaydetmiş zamanında ama aygıtı nasıl bilmiyorum dosya 230-250 mb arası hep aldıklarım oledi en azından yani ben ondan alırsam rapidler lingi buraya veriim her nekadar trt doublajı zayıf da olsa konuları birbirnede soksa vb..... daha iyisini bulanlar olup paylasana kadar bununla idare edicez.... kısaca işimiz bir azeri adama kaldı ama olsun sailormoon için her yolu denerim paylasımdan da cekinmem tahminimce (1epsoide=ortalama240 mbX200+6speacial epsoide)de olsa he buarada beni buraya kaydeten benim kardasim hasan dıforumun katı kurallcılıgı yuzunden paylasımı reddediyor bilmiyorum aranızda anime seven varmı ama onda bi site kuracak kadar var |
|
 |
|
 |
usa-ko
 O Bir Yıldız!

|
|
|
|
hmm.. TRT nin çevirisi elimizdeki en iyi çeviri olmasına rağmen dediğin gibi kendi kafalarına göre ahlak bekçiliği yapılarak çevrilmiş. biz, altyazı düşünüyoruz bu yüzden. sailormoon kulübündeyken, miya youtube'da türkçe bölümlere rastlamıştı. daha sonra ben o bölümleri upload eden arkadaşla konuştum. eternity diye biri. sağolsun 1-8 arası ve 155ten 200'e kadar hepsini çekmiş koymuş. her ne kadar kaliteleri tartışılır nitelikte olsa da elimizdeki tek türkçe dublajlar bunlar. geri kalanını çekememiş. çekime 155.bölümden (ya da 150, emin değilim.) başlamış. 200. bölümden sonra TRT tekrar yayınlamaya başlamış ama, 8. bölümde kesmiş. bu yüzden ilk 8 bölüm de var. ama gerisi yok. aslında kendi adıma konuşmak gerekirse, türkçe dublaj artık bana keyif vermiyor. japonların verdiği duyguyu veremediklerini düşünüyorum. bu yüzden altyazı işine girelim dedik. kısa zamanda başlamayı düşünüyoruz. ama tabiki sen, sailormoon için o adamla görüşüp bölümleri alabilirsen ve burada paylaşırsan bütün forum çok sevinecektir. kardeşin hasan'ı şahsen tanımıyorum. ama forumun katı kuralları yok.. tabiiki kurallar var ama bu kurallar herhangi bir üyeyi forumdan soğutacak kadar sıkı değil. bu yüzden açıkçası paylaşımı neden reddettiğini anlamadım. burda tabiki anime severler var. burası bir anime forumu zaten (: başta adminlerimiz olmak üzere burdaki insanların çoğu, yıllarını sailormoon'a ve animeye vermiş insanlar. başka türlü böyle güzel bir site kurulamazdı diye düşünüyorum.
bir de,
"bilmiyorum aranızda anime seven var mı ama onda bir site kuracak kadar var" lafını anladığımı sanmıyorum.. o.O _________________
|
 |
|
19 Tem 2007 06:07 |
|
 |
morgamir

Lanetli

|
Konu: aslında forum kuralları sadece duzen ve huzur için |
|
|
|
ama gel gelelim bu benim birader yıllarca hackerlerin mekanlarına takıldı
oyuzden kurulu duzenlere dusman baya ama gercekten bir arsiv sahibidir anime bakımından 600dvd ozel cekim fulliitina ile sakladıgını biliyorum ailemden ustundur bunlar diyor naruto full turkce altyazı var ve simdi yeni serisi için ugrasıyor yani forum topluluga goredir kişişel işler yapılmaz ama ona biraz itina gosterilirse bundan anime hayranlarıda memnun olur cunku bir kadıkoydeki ozhanda feci bir arsiv bide benim birazderde var 7-8 yıl kovaladı (tsubasa'dan beri) demek istedigim isyankar biraz nese!!
bu arada uptade oalrka hazırlıcakmıs arkadasım
ama 512 ile ortalama 240 mblık bolumleir nasıl indirecem bilmiyorum ama kusura bakmayın denemeden lingi buraya vermicem kimsenin arkamdan kotu seyleri solemesini istemem bendee ilk 6 bolum var olingden indirdim şimdiye kadar sorun yok ama daha seri tmmlanmadı nese full olursa ozel bolumleri sunucam sonra seriyi test amaclı maksat yardım degil anime hareketi artık bu bos kafalardan kurtulmak için(bu yasta cizgi filmmi izlenir diyenlerden bahsediyorum) amac sailormoon yayılması yan fikir beyinsizlri olgunlastırmak!!!!!!1 |
|
 |
|
 |
usa-ko
 O Bir Yıldız!

|
|
|
|
emekleriniz ve paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ^^
kardeşin neye bu kadar isyan etmiş onu pek anlayamadım ya.. neyse ^^'' _________________
|
 |
|
20 Tem 2007 03:48 |
|
 |
sailormoooon

O Bir Yıldız!

|
|
|
|
morgamir torrente çevirip torentinide koyabilirsin aslında.Yada sm bölümleri olan kişi trt çekimlerini torrent halinde koyabilr.Nede olsa torrent programı basit bi program ağır ağır iner..trt çekimlerinin dublajları bence çok çok iyi ama çevirilerde sorun varmış galiba..şimdiden çok sağol.. _________________
 |
|
 |
|
 |
morgamir

Lanetli

|
Konu: arkadaslar size su anda bir cafeden sesleniyorum |
|
|
|
bazı kotu haberlerim var daha oncfe yazmıstım benim birader buraya baya snirlenmiş size en son mesaj yazdıgım gece 67-8 gun kadar once benim evdeki pc bozuldu baya baya harddi.. ve işlemcide sorun varmıs 15 gun den asagı servesten cıkmıcak ogecekitaramamda 17 trojen yakaladım trojene imza atmıs ve hepsindede orayı bırak yadiye bir cesit dipnot vardı nese 15 gunluk yogun bakım+500 ytl ucrret mi yoksa 900 a yeni pc mi toplarım bilmiyorum yani 46 gb anime ve trt cekimleirnin ilk 13 bolumu ALLAH rahmet eylesin size genede yardımmemeye calısacam oeski pcnin ıp pho... felan biliyordu lar simdi okadar kolay olmıcak nese yani 30 gunluk zoraki tatile cıkmısım gibi bu arada forumda uzun mesaj yazanları bir yere toplasalar bence ben olistenin baslarında olurdum  |
|
 |
|
 |
fisildayan

Yeni Üye

|
|
|
|
| altyazısız sailormoon dvdleri alınacak ve çevirilecek.. budur olay |
|
 |
|
26 Tem 2007 15:09 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
ben baktım...sailormoon raw bulamıyorum.. bulan varsa ben zamanlama ve encode yaparım, en sevdiğim şeyerden biridir zaten ^.^
zamanında yapmışt ama hem çeviri hep zamanlama uzun sürüyo xD sıkılıyorum  _________________
 |
|
 |
|
 |
|
|
|