| |
| Yazar |
Mesaj |
sera myu

Yeni Üye

|
Konu: (Belirtilmedi) |
|
|
|
ozaman yakın zamanda alt yazılı sm izlicem üstelik trt nin ahlak bekçiliği olmadan ya biyerde okumuştum 29 dk lık bölümleri 23 e indirmiş yada ne biliim michiru ve harukanın bölümlerinin bazıları sansürlenmiş  _________________ düşünüyorum öyleyse vurun |
|
 |
|
 |
usa-ko
 Senshi

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1477 Ünvan: Prenses Puan: 2985 Nerden: Venus
|
|
|
|
| rei yazmış: |
ben baktım...sailormoon raw bulamıyorum.. bulan varsa ben zamanlama ve encode yaparım, en sevdiğim şeyerden biridir zaten ^.^
zamanında yapmışt ama hem çeviri hep zamanlama uzun sürüyo xD sıkılıyorum  |
internetin olsa, yavaş yavaş hallederdik... ama internetin yok işte.. eğer birisi (ama deneyimli ve bu işi ilk defa yapmayan biri) zamanlama ve fansubta yardım ederse haftada bir iki bölüm çevirebilirim sanırım ^^
| Alıntı: |
| ozaman yakın zamanda alt yazılı sm izlicem üstelik trt nin ahlak bekçiliği olmadan ya biyerde okumuştum 29 dk lık bölümleri 23 e indirmiş yada ne biliim michiru ve harukanın bölümlerinin bazıları sansürlenmiş |
evet maalesef bu doğru.. trt sağolsun çok güzel sansürlemişti.. haruka ve michirunun ilişkisi değişik anlatıldı ayrıca ilk sezonda kunzite ve jedite ilişkisi sakıncalı görülmüş olsa gerek, jedite'in dublajı kız olarak yapıldı -_-'' bölümler kısaltıldıkça kısaltıldı ayrıca çeviri tamamen kendi kafalarına göre..
en dikkatimi çeken çeviri yanlışları, usagi'ye dolunay surat denmesi.. oysa ki, usagiye odango diye hitap ediliyor. odango usaginin topuzları yüzünden söylenen bir lakap.. (odango top top şeklinde bir japon yemeği ^^''''')
ayrıca son sezonda usagi mamoru'yu çok özleyip yağmur altında ağlarken seiya trt dublajında seni ben koruyacağım diyor.. oysa gerçekte, ben senin için yeterli değil miyim diyor ^^'''
bunların hepsi orijinaline uygun olarak çevrilecek bizde ^^'''' _________________
hahahaaah sinirlerim bozuldu XD |
|
 |
|
08 Ekm 2007 10:08 |
|
 |
sera myu

Yeni Üye

|
|
|
|
yaa demek dolunay surat diil orjinali çok şaşırdım gerçekten üstelik sailor moon türkiye sitesinde bile lakapları arasında var vay bea pes trt ye bak ben bu derece bilmiodum  _________________ düşünüyorum öyleyse vurun |
|
 |
|
 |
ulrich_odd

Alışıyorum Galiba?

|
|
|
|
inşallah kısa sürede başlar ve biter _________________ (\/)
(..)
(..)(..) |
|
 |
|
09 Ekm 2007 18:08 |
|
 |
miya
 Venus Fan

Kayıt: 08 Hzr 2007 Mesajlar: 667 Ünvan: Prenses Puan: 2900
|
|
|
|
| sera myu yazmış: |
ozaman yakın zamanda alt yazılı sm izlicem üstelik trt nin ahlak bekçiliği olmadan ya biyerde okumuştum 29 dk lık bölümleri 23 e indirmiş yada ne biliim michiru ve harukanın bölümlerinin bazıları sansürlenmiş  |
29 dakika mı ... tamam trt kesiyordu da sm'nin orjinal süres 22 dakka civarındaydı,hatta her bölüm tam tamına aynı anda biter,aynı şekilde sahnelerin süresinde de hiç farklılık olmaz olmaz di mi o.o
neyse ben sana muhalefet olmıyayım XD
ne olursa olsun ne kadar olursa olsun sansürleme,kafaya göre sahne kesme yapılıyordu.. _________________
Niye bu kadar tatlı olmak zorundasınız? O__o |
|
 |
|
 |
usa-ko
 Senshi

|
|
|
|
| ulrich_odd yazmış: |
| inşallah kısa sürede başlar ve biter |
eheh =) bitmesi için önce başlanması gerek haklısın ^^
bu aralar pek zamanım yok ama yine de haftada bir iki bölüm çevirebilirim herhalde.. yardımcı olmak isteyenler bu işten anlayanlar ve ciddi çalışabilecek olanlar pm atabilir. _________________
|
 |
|
10 Ekm 2007 16:48 |
|
 |
sailormoooon

O Bir Yıldız!

|
|
|
|
dilara ya nolur başla artık şu öss bittiğinde tr sm izleyerek geçirmek istiyorum zamanımı  _________________
 |
|
 |
|
 |
usagi tsukino

Beni Görmeye Alışın

|
|
|
|
yaaa arkadaşlar aslın fazla zor bişeyden bahsetmiyoruz en azından bildiğim kadarıyla adobe promiyer kulanan herkez kendine bir seslendirme yapa bilir mesela trt1 deki ses kayıtlarını alıp trt ablemi olmayan bir görüntüye ekliye bilirz fakat bunun için iyi bir çeviri programına ihtiyaç var çünki bazı programlarda ses veya görüntüyü parçaladığında kalitasi düşer veyaaa görüntü ve sesi aynı anda keser neyse eyer düzgün bir çeviri programı bulunursa ben bu işe gönüllüyüm en azında seslendirme işi yapılana dek elimizde var olan olanaklarla bişeyler yapa biliriz  _________________ HERKERZİ BEKLERİZ
http://animemangaworld.an.funpic.org
[/quote]
imza için EnmaKun teşekkür ederim |
|
 |
|
 |
usa-ko
 Senshi

|
|
|
|
| sailormoooon yazmış: |
dilara ya nolur başla artık şu öss bittiğinde tr sm izleyerek geçirmek istiyorum zamanımı  |
oldu canım ''^^ teknik işleri hallet ben çevirisini yaparım xD
bu arada seslendirme işi o kadar kolay değil biz altyazı yapmayı düşünüyoruz (düşünüyoruz derken, sadece ben düşünüyorum. sadece ben düşündüğümden olsa gerek, henüz bir şey yapamadık xD) _________________
|
 |
|
11 Ekm 2007 22:25 |
|
 |
SaILoRSuN

O Bir Yıldız!

Kayıt: 09 Hzr 2007 Mesajlar: 1493 Ünvan: Prenses Puan: 3645 Nerden: Kristal Tokyo
|
|
|
|
valla seslendirme gerçekten uzun sürer...hele sm deki karakterlerin fazlelığını düşünürsek bir de...ami nin ilk aşkı nın seslendirmesini yapma deneyimimden biliyorum.gerçi tabi benimki acemi işi ama bir denedim işte.yine de eğlenceli.Nasıl desem...zorluğu göreceli bir şey...ama vakit aldığı bir gerçek.Ben alt yazıları o anda okuyup seslendirdim yani çok uğraşamadım.neyse zaten payleşım kısmına koydum linklerini isteyen bir bakabilir. _________________ Burayı Kalpten İstenen Dilekler Yaşatır
imza by SaILoRSuN

Sağol matrixsakini***Özüme döndüm! |
|
 |
|
11 Ekm 2007 22:39 |
|
 |
taichi

Üye

|
|
|
|
Ben daha önce altyazı koymayı denemiştim yaptım oldu kolay değil ama yapılabilir hatta uğraşsak haftada 2-3 bölüm bile çıkartabiliriz. _________________
 |
|
 |
|
 |
sailormoooon

O Bir Yıldız!

|
|
|
|
| usa-ko yazmış: |
| sailormoooon yazmış: |
dilara ya nolur başla artık şu öss bittiğinde tr sm izleyerek geçirmek istiyorum zamanımı  |
oldu canım ''^^ teknik işleri hallet ben çevirisini yaparım xD
bu arada seslendirme işi o kadar kolay değil biz altyazı yapmayı düşünüyoruz (düşünüyoruz derken, sadece ben düşünüyorum. sadece ben düşündüğümden olsa gerek, henüz bir şey yapamadık xD) |
alt yazı yapmakta ne var yaaa internet aleminde dev kadar program var sen çevir şunu yeterkii..ben alt yazıyı yaparım sen çevir ama..dilara sözde kalmasın hemen başla yaaaa
seslendirme işi baya bi zor.1.si seslendirme yapmak için bir ortak noktada buluşmamız lazım netten zor olur,2.si animedeki film müzikleri gider ve kaliteli olmaz bu yüzden japonca seslerinde arkadan gelmesini sağlamak zorunda kalırız..3. sü bu bizi aşar en iyisi orjinal dil alt yazı türkçe..tabi dilara çevirirse nolur dilara hallet şu işi sözde kalmasın  _________________
 |
|
 |
|
 |
rei

Ay Savaşçısı

|
|
|
|
evet encode kolay iş, hem de eğlenceli, sen çevir gerekirse ben de zamanlama yaparım =) _________________
 |
|
 |
|
 |
sailormoooon

O Bir Yıldız!

|
|
|
|
| rei yazmış: |
| evet encode kolay iş, hem de eğlenceli, sen çevir gerekirse ben de zamanlama yaparım =) |
bak dilara reide yapar zaten onun alt yazı videolarını gördüm güzel yapıyoo .... dilara sen çevir hadi başla nolur  _________________
 |
|
 |
|
 |
usa-ko
 Senshi

|
|
|